WRC: Καλά λόγια για τον Meeke από τη Hyundai, αλλά μέχρι εκεί…

WRC: Καλά λόγια για τον Meeke από τη Hyundai, αλλά μέχρι εκεί…

Ο Ιρλανδός ψάχνει μπάκετ για το 2019, τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν αλλά τίποτα το ουσιαστικό δεν θα γίνει ως το τέλος της σεζόν.  

Με τον Meeke να μην θέλει να πάρει την άγουσα για τα… αποδυτήρια και τον βρετανικό Τύπο να είναι σύσσωμος στο πλευρό του, τα δημοσιεύματα για το αγωνιστικό του μέλλον δίνουν και παίρνουν.
Ο ίδιος στο μεταξύ αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Citroen, ωστόσο κύκλοι του περιβάλλοντός του δήλωναν ότι είναι και πολύ θυμωμένος αλλά και αναστατωμένος με την απόφαση της πρώην ομάδας του.
Οι πιθανότητες να βρει ο 38χρονος Meeke μπάκετ για το 2018 είναι μηδαμινές, ωστόσο για την επόμενη χρονιά πολλές θέσεις φαίνεται να ανοίγουν, αφού πολλά συμβόλαια οδηγών λήγουν.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ιδιαίτερη σημασία οι δηλώσεις του Alain Penasse της Hyundai, ο οποίος είπε πως ο Meeke έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στο WRC.  Διευκρίνισε πάντως πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια συζήτηση και πως αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαμορφωθεί η αγορά των οδηγών στο τέλος της σεζόν.  
Δεν υπάρχει αμφιβολία, είπε, ότι ο Kris Meeke είναι οδηγός που μπορεί να κερδίσει αγώνες, είναι πολύ γρήγορος, αλλά και πολύ «ασυνεπής» αφού στη διάρκεια της καριέρας του έχουμε δει την απόδοσή του να έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Πάντως δεν είναι κάποιος που θα τον έχεις καθισμένο στον πάγκο, κατέληξε, συγκρίνοντας τον Ιρλανδό με τον Jari-Matti Latvala, ο οποίος όπως είναι ένας οδηγός που δεν είναι τόσο συνεπής, αλλά θα σας κερδίσει ένα ή δύο αγώνες το χρόνο.

Ο Penasse παράλληλα εξέφρασε και την άποψη ότι το κενό στη Citroen μπορεί να προσελκύσει για το 2019  οδηγούς όπως ο Dani Sordo και ο Hayden Paddon, οι οποίοι φέτος δεν έχουν πλήρη εμπλοκή στο πρωτάθλημα.   Νομίζω, είπε, πώς τόσο ο Dani όσο και ο Hayden θα φλερτάρουν με όποιον τους υποσχεθεί μια πλήρη εμπλοκή στο πρωτάθλημα.
Την ίδια στιγμή πάντως, ο Tommi Makinen διέψευσε δημοσίευμα που τον ήθελε να ενδιαφέρεται για τον Meeke τονίζοντας ότι θέλει να κρατήσει την ίδια σύνθεση στην ομάδα και εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του στον Latvala. Παράλληλα διέψευσε και όσα ακούστηκαν για τον kimi Raikkonen.
Tέλος, στο ίδιο μήκος κύματος με τον Makinen κινήθηκε και ο Wilson, ο οποίος και αυτός δήλωσε πως δεν θέλει να αλλάξει τη στελέχωση των μπάκετ της M-Sport.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω ισχύουν με την προϋπόθεση πως στο τέλος της χρονιάς η Citroen δεν θα θελήσει να «χτυπήσει» ένα μεγάλο όνομα, κάτι που θα είναι η αρχή για μια σειρά από καραμπόλες για τις οποίες ουδείς μπορεί να προβλέψει από τώρα ποια θα είναι η κατάληξή τους.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube