WRC: Και επισήμως στη Hyundai o Τänak για τα επόμενα δύο χρόνια

WRC: Και επισήμως στη Hyundai o Τänak για τα επόμενα δύο χρόνια

Ανακοινώθηκε η συμφωνία με την κορεατική ομάδα - Οι πρώτες δηλώσεις του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. 

Ο Τänak εξασφάλισε τον τίτλο των οδηγών στην Ισπανία το απόγευμα της Κυριακής με την ομάδα της Toyota, αλλά θα την εγκαταλείψει από του χρόνου για να αγωνιστεί με τα χρώματα της Hyundai. 
H συμφωνία με την Κορεατική ομάδα ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που καιρό τώρα διακινούνταν στο παρασκήνιο του WRC. 

H Hyundai λοιπόν επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Tänak θα έχει από του χρόνου σαν ομόσταυλό του τον σημερινό του αντίπαλο Thierry Neuville και τους Sébastien Loeb και Dani Sordo, οι οποίοι θα μοιράζονται το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας. που αναμφισβήτητα θα είναι η ισχυρότερη ομάδα στο πάρκο υπηρεσιών WRC 2020.

Σε δηλώσεις του ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συμμετάσχω στην ομάδα καθώς τρέφω μεγάλο σεβασμό για το τι έχει επιτύχει η Hyundai.Έχουν πάντα μια ανταγωνιστική ομάδα και ένα αυτοκίνητο, οπότε τώρα θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πράγματα από την άλλη πλευρά. Ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά του ο  Andrea Adamo, ο διευθυντής της Hyundai Motorsport δήλωσε ότι η ένταξη του Tänak στην ομάδα είναι μια απόδειξη της συνεχιζόμενης δέσμευσης και φιλοδοξιών της Hyundai στο WRC.

«Φέρνοντας τον Ott και τον Martin στην ομάδα από το 2020 θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για τα επόμενα χρόνια. Είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο, όπως έχουμε δει όλοι, εντυπωσιακά γρήγορος και συνεπής σε όλα τα εδάφη και θα είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα για την Hyundai Motorsport», πρόσθεσε.

Ο Adamo επιβεβαίωσε ότι Sordo και Loeb θα μοιράζονται το τρίτο αυτοκίνητο, ενώ είπε πως εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνομιλίες με τους Andreas Mikkelsen και με τον Craig Breen για να βρουν ένα πλαίσιο συνεργασίας. 

Και λίγο παρασκήνιο: Φαίνεται ότι ο Daniel Elena (και ο Sébastien Loeb βέβαια) το ήξεραν από την Κυριακή του αγώνα στην Ισπανία. Δείτε τι είχε ανεβάσει στο facebook του ο Elena.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube