WRC: Η FIA «επιθεωρεί» Ιαπωνία και Κένυα ενόψει της ένταξής τους στο καλαντάρι

WRC: Η FIA «επιθεωρεί» Ιαπωνία και Κένυα ενόψει της ένταξής τους στο καλαντάρι

Θα διοργανωθούν ειδικές εκδηλώσεις στις δύο χώρες για να προωθήσουν τις υποψηφιότητες.

Εκπρόσωποι της FIA επισκέπτονται αυτήν την εβδομάδα την Ιαπωνία και την Κένυα στο πλαίσιο των προετοιμασιών για να επιστρέψουν και οι δύο χώρες στο καλαντάρι του WRC από το 2020.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η επιστροφή των δύο παραπάνω χωρών δεν θα αυξήσει τους συνολικούς αγώνες που περιλαμβάνονται στο καλαντάρι αλλά Ιαπωνία και Κένυα θα αντικαταστήσουν αγώνες που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Κάποιους μήνες πιο πριν ο Todt είχε αποκαλύψει ότι θέλει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι να είναι πραγματικά παγκόσμιο και ότι η FIA σκεπτόταν σοβαρά να «συγχωνεύσει» αγώνες που γίνονται στο ευρωπαϊκό έδαφος. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά θα μπορούσε ένας αγώνας να διέρχεται από δύο χώρες (όπως για παράδειγμα γίνεται με το ράλι Σουηδίας), έτσι ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Βέβαια κάτι τέτοιο προϋποθέτει επανασχεδιασμό πολλών αγώνων και αλλαγή ακόμη και της τοποθεσίας στην οποία διεξάγονται.

Έως τότε –μια και η παραπάνω λύση είναι απλώς μια πρόταση – τόσο η Ιαπωνία όσο και η Κένυα θα διοργανώσουν μέσα στο 2019 εκδηλώσεις για να προωθήσουν την υποψηφιότητά τους. Η υπεύθυνη ασφαλείας της FIA στο μεταξύ, η Michele Mouton έχει ξεκινήσει μια λεπτομερή έρευνα σχετικά με τη διαδρομή που προτείνεται για το Safari Rally, με τον Matton να δηλώνει στο Autosport πως ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τον αγώνα στην Ιαπωνία.

Λεπτομέρειες για την επιστροφή του WRC στην Ασία μετά το 2010 αποκαλύφθηκαν σε μια εκδήλωση που έγινε στο Τόκιο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πολλές από τις διαδρομές που προτείνονται θα βρίσκονται στο road book του Ράλι Αϊχί και θα διεξαχθεί στις 9/10 Νοεμβρίου. Η συγκεκριμένη διοργάνωση σύμφωνα με τους ιθύνοντες του σπορ στην Ιαπωνία θα είναι μια καλή ευκαιρία για να εκπαιδευτούν οι άνθρωποι και να προσαρμοστεί ο μηχανισμός στις απαιτήσεις ενός αγώνα για το WRC.

Η εκδήλωση θα γίνει μια εβδομάδα πριν τον αγώνα στην Αυστραλία για να έχουν οι ομάδες τη δυνατότητα να στείλουν εκεί τους ανθρώπους τους να την παρακολουθήσουν και να κάνουν τις όποιες παρατηρήσεις τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube