WRC: H Ιαπωνία ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή στο καλαντάρι

WRC: H Ιαπωνία ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή στο καλαντάρι

Από το 2019 και για τέσσερα χρόνια με επίκεντρο το νησί Honshu. 

Η επιστροφή της Ιαπωνίας στο WRC προχώρησε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά μετά την ολοκλήρωση μιας προωθητικής συμφωνίας το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Γερμανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του διοργανωτή του WRC, Oliver Ciesla, ολοκλήρωσε τη σύμβαση με τους διοργανωτές του αγώνα για την επιστροφή του Ράλι Ιαπωνίας στο WRC το 2019, εννέα χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή του στο καλαντάρι.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο βόρειο νησί Hokkaido, ο αγώνας τώρα θα έχει σαν επίκεντρο το νησί Honshu που είναι το βασικό νησί της Ιαπωνίας. Αυτό θα επιτρέψει οι ειδικές διαδρομές να κινηθούν στην ορεινή περιοχή στο όρος Fuji, μεταξύ Τόκιο, Γιοκοχάμα και Ναγκόγια.

Ο Ciesla περιγράφοντας τα επόμενα βήματα είπε πώς η πρόταση θα κατατεθεί στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αυτοκινήτου Αθλητισμού της FIA, όπου υποθέτουμε ότι θα έχουμε θετική έγκριση για να επιστρέψουμε τον αγώνα στην Ιαπωνία. Στη συνέχεια, ο αγώνας -που θα διεξάγεται στον Νοέμβριο - θα ενταχθεί στο πρόγραμμα το 2019 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

Το Ράλι Ιαπωνίας ήταν μέρος του WRC έξι φορές μεταξύ 2004 και 2010. Ο τελευταίος αγώνας είχε επίκεντρο το Sapporo και νικητές ήταν οι Sébastien Ogier και Julian Ingrassia με Citroen C4.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Oliver Ciesla με τον Koji Takahashi, διευθυντή της SAN'S Inc, μέλος της κοινοπραξίας διοργανωτών, μετά την ολοκλήρωση της προωθητικής συμφωνίας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube