WRC: Η Citroën συζητά (και πάλι) με τον Ogier

WRC: Η Citroën συζητά (και πάλι) με τον Ogier

Το συμβόλαιο του Γάλλου με την M-Sport λήγει στο τέλος της χρονιάς και όλα είναι ανοικτά.

Η Citroën ξεκίνησε συνομιλίες με τον Sébastien Ogier για να μετακομίσει ο πεντάκις παγκόσμιος στη γαλλική ομάδα το 2019.  

H Citroën θέλει να φέρει πίσω το Ogier, επτά χρόνια αφότου αυτός είχε αποχωρήσει από την ομάδα όταν και οι σχέσεις του με τον Sébastien Loeb δεν ήταν και στο καλύτερο επίπεδο. Το συμβόλαιο του Ogier με την ομάδα της M-Sport Ford τελειώνει στο τέλος του τρέχοντος έτους, πράγμα που σημαίνει πως έχει τη δυνατότητα να συζητά με όλες τις ομάδες.

Μετά την απόλυση του Kris Meeke τον Μάιο, η Citroën έχει δώσει στον Mads Ostberg το δεύτερό της αυτοκίνητο για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν μαζί με τον Craig Breen.
Ο επικεφαλής της ομάδας, Pierre Budar, δήλωσε στο Autosport: Σκέφτομαι πολύ για τη σειρά οδηγών για το επόμενο έτος. Έχουμε πολλές επιλογές και μιλάμε με αρκετούς. Ερωτηθείς άμεσα για το ενδεχόμενο μιας επιστροφής του Ogier, πρόσθεσε: Μιλάω με τον Sébastien Ogier όπως μιλάω και με άλλους οδηγούς. Φυσικά θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν θα είχαμε έναν τέτοιο οδηγό στην ομάδα μας.

Το οικονομικό ήταν ένας από τους σημαντικούς λόγους που ο  Ogier δεν πήγε στη Citroën το 2018, με τον CEO όταν ο πρόεδρος του PSA Group Carlos Tavares είχε περικόψει προϋπολογισμό της ομάδας.

Ερωτηθείς αν η Citroën έχει τα χρήματα που απαιτούνται για να φέρει τον Ogier, ο Budar πρόσθεσε: Δεν μπορώ να απαντήσω στο ζήτημα του προϋπολογισμού, δεν θέλω να μιλήσω γι 'αυτό. Έχουμε έναν προϋπολογισμό και η εταιρεία μας εμπιστεύεται να το χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο για να κερδίσει η ομάδα. Εξαρτάται από εμάς, πώς να τον χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να κερδίσουμε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube