WRC: Δύο αγώνες με το Yaris WRC για τον Takamoto Katsuta

WRC: Δύο αγώνες με το Yaris WRC για τον Takamoto Katsuta

Σε Γερμανία και Ισπανία – Στόχος να μαζέψω εμπειρίες και να εξελίξω τις ικανότητές μου λέει ο Ιάπωνας.

Σε δύο αγώνες, στο ράλι Γερμανίας και σε αυτό της Ισπανίας θα αγωνιστεί ο Ιάπωνας Takamoto Katsuta με ένα Yaris WRC κάνοντας το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία.
Η συμμετοχή του έρχεται μετά από τα καλά αποτελέσματα που έχει φέρει στην WRC2, αλλά αποτελεί και προάγγελο της επιθυμίας της Toyota να εντάξει έναν Ιάπωνα οδηγό στις τάξεις της.

Mάλιστα και σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα του 26χρονου οδηγού, ο Tommi Makinen σχολίασε πως ο Katsuta κέρδισε επάξια τη δυνατότητα να οδηγήσει ένα WRC αυτοκίνητο, όντας και ταχύς και σταθερός. Οι απαιτήσεις μας –είπε – δεν είναι μεγάλες, στόχος είναι να συλλέξει εμπειρίες και να εξελίξει τις ικανότητές του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Toyota Motor Corporation Akio Toyoda που παρακολουθούσε τον Katsuta στην Ιταλία εντυπωσιάστηκε από τις επιδόσεις του και είπε πως «ανυπομονώ να δω τον Takamoto στην εκκίνηση ενός αγώνα με το Yaris WRC».

Ο 26χρονος οδηγός δήλωσε ενθουσιασμένος από την εξέλιξη αυτή, λέγοντας πως τώρα ήρθε η ώρα να κάνω ένα ακόμη βήμα στην καριέρα μου. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο όπως έκανα μέχρι τώρα και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρω.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube