WRC: Από την άσφαλτο της Κορσικής στο χώμα της Αργεντινής [video]

WRC: Από την άσφαλτο της Κορσικής στο χώμα της Αργεντινής [video]

O πρώτος από τους πέντε συνεχόμενους χωμάτινους αγώνες του θεσμού αυτό το τριήμερο στις δύσκολες ειδικές της Αργεντινής.

Mετά την άσφαλτο της Κορσικής ήρθε η ώρα για το χώμα της Αργεντινής που είναι ο πρώτος από τους πέντε χωμάτινους αγώνες που ακολουθούν στο καλαντάρι του WRC.

Η Αργεντινή που για πρώτη φορά μπήκε στο πρόγραμμα του WRC το 1980 είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους αλλά συνάμα και τους πλέον ιδιαίτερους αγώνες του θεσμού και χαρακτηρίζεται για πολλούς από τους οδηγούς ως ο πιο αγαπημένος τους. Σίγουρα πάντως είναι ο αγαπημένος των θεατών που χρόνια τώρα δίνουν δυναμική παρουσία στις ειδικές, δημιουργώντας μια εντελώς ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Οι ειδικές χαρακτηρίζονται τόσο από την εναλλαγή του οδοστρώματος (αλλού σκληρό και αλλού μαλακό χώμα), όσο και από το πλάτος του δρόμου το οποίο σε πολλά σημεία είναι πολύ μικρό, απαιτώντας από τους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή καθώς δεν δίνει εκεί περιθώριο διορθώσεων σε τυχόν λάθος. Επί της ουσίας πάντως, θεωρείται ο πιο σκληρός αγώνας του θεσμού μαζί με αυτόν της Τουρκίας. Την εικόνα συμπληρώνουν ουκ ολίγα περάσματα από νερά, καθώς και οι ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες.

Ο φετινός αγώνας μετρά μόνον 27 συμμετοχές και απαρτίζεται από συνολικά 18 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 347,5 km με το ολικό μήκος του αγώνα να φτάνει τα 1.300,38 km. Επίκεντρο του αγώνα είναι και φέτος η Villa Carlos Paz που απέχει περίπου 750 km από την πρωτεύουσα της χώρας. Οι πιο κλασικές και φημισμένες ειδικές είναι η El Condor και Cesare που γίνονται την τελευταία ημέρα, ενώ συνολικά η σχεδίαση παραμένει η ίδια με πέρυσι που σημαίνει πως τα πληρώματα  θα βοηθηθούν από τις σημειώσεις των περασμένων χρόνων.

Σε ό,τι αφορά στις ομάδες η Toyota θα κατέβει με τους Tanak, Latvala και Meeke με τον πρώτο να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό για την επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας, τον Φιλανδό να είναι ο πλέον αγχωμένος όλων και τον Βρετανό να δηλώνει πως η Αργεντινή είναι από τους πιο αγαπημένους του αγώνες.

Στην Hyundai, Neuville και Sordo θα πλαισιωθούν από τον Mikkelsen που επιστρέφει στη δράση μετά την Κορσική, με τον Βέλγο να θέλει να αξιοποιήσει το ανέλπιστο προβάδισμα που πήρε στην Κορσική μετά τη νίκη που πήρε στην τελευταία ειδική του αγώνα εξαιτίας της ατυχίας του εξαιρετικού Evans.

Tην ίδια στιγμή, η ομάδα του πρωταθλητή, η Citroën θα κατέβει στην Αργεντινή με δύο αυτοκίνητα που θα οδηγούν οι Ogier και Lappi. Ο Γάλλος που δεν έχει κερδίσει ποτέ τον συγκεκριμένο αγώνα, δηλώνει πως αυτό ακριβώς το γεγονός αποτελεί γι΄αυτόν ένα επιπλέον κίνητρο για να «πυροβολήσει» από την αρχή και να διεκδικήσει την πρώτη θέση, την ώρα που ο Lappi έχει το μειονέκτημα ότι έχει τρέξει μόνον μια φορά στον συγκεκριμένο αγώνα.

Δύο αυτοκίνητα τέλος θα έχει και η M-Sport με τους Evans και Suninen. Για τον Βρετανό δεν χρειάζεται να πούμε ότι αποτελεί την φετινή έκπληξη, άλλωστε μιλούν οι επιδόσεις του γι’ αυτό. Είναι βέβαιο ότι και στην Αργεντινή θα προσπαθήσει για το καλύτερο με στόχο το βάθρο όπως ο ίδιος δηλώνει, την ώρα που ο Φιλανδός ομόσταβλός του εμφανίζεται πιο προσγειωμένος στις προβλέψεις του, δηλώνοντας πως απλά αυτό που θέλει είναι ένα καλό αποτέλεσμα.

Δείτε στο video μια σύντομη ανασκόπηση του περυσινού αγώνα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube