Τραβεστί ρόουντστερ φτιαγμένο από… πέντε διαφορετικά μοντέλα

Τραβεστί ρόουντστερ φτιαγμένο από… πέντε διαφορετικά μοντέλα

Βάζεις στο μίξερ μια BMW E30, μια Ferrari Testarossa, μια Corvette και ένα Chrysler 300M. Σερβίσεις μέσα σε μια Porsche 914 και έχεις ένα roadster με V8 375 ίππων.

Μέχρι πρότινος οι Porsche 914 στην αγορά των μεταχειρισμένων κλασικών αυτοκινήτων ήταν άφθονες και φθηνές. Οπότε ήταν μια καλή λύση για όσους ήθελαν μια φθηνή βάση πάνω στην οποία να χτίσουν ένα project.

Το θέμα είναι ότι καμιά φορά η φαντασία των βελτιωτών καλπάζει επικίνδυνα. Αυτή η 914-8 GTS, όπως αρέσει στον εμπνευστή και ιδιοκτήτη της να την αποκαλεί, βασίζεται στο κεντρομήχανο roadster της Porsche. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δημοπρατείται, και μάλιστα η τιμή εκκίνησης το καθιστά ακριβότερο από το αυθεντικό μοντέλο.



Το σασί είναι του 1973. Ο κινητήρας είναι ένας Chevy small block V8 με 375 ίππους. Τα φώτα του Chrysler 300M στο ρύγχος και η σχεδίαση στα πλαϊνά, εμπνευσμένη από τη Ferrari Testarossa των 80s είναι μια ιδέα που θα ήθελε να είχε υλοποιήσει το FCA. Η χαρακτηριστική targa οροφή της 914 αντικαταστάθηκε από roll bar. Η πίσω αεροτομή είναι αντιγραφή εκείνης της Porsche 959. Αλλά η ουρά και τα πίσω φώτα προέρχονται από Corvette C5. Το εσωτερικό, είναι κλεμμένο από BMW E30.



Η σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να «παντρέψεις» όλα αυτά τα κομμάτια είναι κάτι για το οποίο σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια αυτοί που υλοποίησαν το project. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το γούστο τους βέβαια. Ούτε για την αυτοκινητική κουλτούρα που πρεσβεύει αυτό το συνονθύλευμα.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube