Toyota GT86 με κινητήρα Nissan GT-R! [video]

Toyota GT86 με κινητήρα Nissan GT-R! [video]

Και μάλιστα κινητήρα υπερκυβισμένο στα 4,1 λίτρα και βελτιωμένο! Μόνο να τον χωρέσεις εκεί μέσα ήταν ένας άθλος, αλλά το αποτέλεσμα είναι τέλειο.

Αυτή δεν είναι βέβαια η πρώτη GT86 με κινητήρα από GT-R. Όμως η συγκεκριμένη μετατροπή από τη StreetFX χρησιμοποιεί έναν V6 4,1 αντί 3,8 λίτρων και η όλη δουλειά είναι ιδιαίτερα προσεγμένη.

Το τρελό πρότζεκτ ξεκίνησε το 2012 με την αγορά μιας Toyota GT86. Ένα χρόνο αργότερα, η StreetFX αποφάσισε να την ντύσει με ένα κιτ Rocket Bunny, αλλά λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα αφού τα φτερά είναι στερεωμένα στο πλαίσιο αντί να είναι βιδωμένα πάνω στα παλιά.

Για κάποιο διάστημα έπαιξαν με τον boxer κινητήρα FA20 της Subaru, τοποθετώντας ένα σύστημα διπλής υπερτροφοδότησης, με κομπρέσορα και τούρμπο. Όμως όταν είδαν ότι η ιπποδύναμη στους τροχούς δεν μπορούσε να ξεπεράσει τους 545 WHP, αποφάσισαν να δούνε την εναλλακτική Nissan GT-R.

Πήραν ένα κινητήρα από R35 και τον βελτίωσαν με ένα κιτ Stroker της HKS που αύξησε τον κυβισμό στα 4,1 λίτρα και περιλάμβανε το κιτ GT1000 της HKS με τις συμμετρικές τουρμπίνες.

Φυσικά, ανέκυψε ένα μικρό πρόβλημα… χώρου, αφού ο κινητήρας VR38 είναι πιο μακρύς και δύο φορές πιο ψηλός από τον boxer F20! (βλ. σχετική φωτογραφία).

Η Dailey Engineering τους βοήθησε να απαλλαγούν από το εμπρός διαφορικό του GT-R και να εγκαταστήσουν ένα σύστημα λίπανσης με ξηρό κάρτερ, που μείωσε το ύψος του V6 κατά περίπου 150 mm (χαμηλώνοντας αντίστοιχα και το κέντρο βάρους).

 Το κιβώτιο είναι επίσης σπέσιαλ. Όχι μόνο είναι σειριακό, αλλά έχει και paddles αλλαγής ταχυτήτων που λειτουργούν με πεπιεσμένο αέρα.

Εσείς τι λέτε, θα ντριφτάρει αυτή η GT86;

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube