Τι συμβαίνει όταν σμίγει ένα Toyota iQ με ένα Suzuki Grand Vitara;

Τι συμβαίνει όταν σμίγει ένα Toyota iQ με ένα Suzuki Grand Vitara;

Το Sciuki iQ 4×4 είναι το αποτέλεσμα «παντρειάς» ενός Toyota iQ και ενός Suzuki Grand Vitara και είναι το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης για εκτός δρόμου περιπέτειες.

Το Toyota iQ σχεδιάστηκε με κύριο γνώμονα την οδήγηση στην πόλη. Ο ιδιοκτήτης του εικονιζόμενου όμως, είχε άλλες βλέψεις. Αποφάσισε να το μετατρέψει στο απόλυτο εκτός δρόμου όχημα και το πέτυχε αυτό, βασίζοντας το μικρό ιαπωνικό πάνω σε ένα Suzuki Grand Vitara δεύτερης γενιάς.

Το πρότζεκτ ονομάζεται Sciuki iQ 4×4 και η μεταμόρφωσή του ξεκίνησε μεταμοσχεύοντας το σασί και τον κινητήρα από το κατά πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος τετρακίνητο της Suzuki. Για τον σκοπό την μετατροπής, το σασί του τελευταίου κόντυνε κατά 851 mm, ενώ η καμπίνα έχει διατηρήσει τα περισσότερα στοιχεία από το iQ.

​​Scion iQ 4x4

To αξιοσημείωτο της μετατροπής αυτής είναι ότι μέσα στο κόμπακτ σουλούπι του iQ κατάφερε να χωρέσει ο V6 2,5lt από το Grand Vitara. Το μοτέρ αποδίδει 157 PS και ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν τεσσάρων σχέσεων.

Sciuki iQ 4×4

Για επιπλέον εκτός δρόμου ικανότητες, η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 7,5 cm συγκριτικά με το συμβατικό Grand Vitara, ενώ πατάει σε ζάντες 17" και εκτός δρόμου ελαστικά.

Η μετατροπή ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2020 και από τότε το αυτοκίνητο έχει διανύσει απροβλημάτιστα 8.046 km εντός και εκτός δρόμου. Τέλος, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη η μετατροπή κόστισε περίπου 8.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube