SVM Nissan Qashqai: Το πιο γρήγορο SUV στον κόσμο

SVM Nissan Qashqai: Το πιο γρήγορο SUV στον κόσμο

Έχει 2.000 άλογα κι έπιασε 382,7 km/h, ταπεινώνοντας ένα Koenigsegg Agera RS!

Στους αγώνες τελικής ταχύτητας VMax 200, το Qashqai της SVM, με τους 2.000 PS, άγγιξε σχεδόν τα 383 km/h, παίρνοντας το ρεκόρ των SUV από ένα Toyota Land Cruiser αντίστοιχης ιπποδύναμης.

Αν δεν έχετε ακούσει για την Severn Valley Motorsport (SVM), πρόκειται για ένα βελτιωτικό οίκο της Βρετανίας που ειδικεύεται στην αναβάθμιση Nissan GT-R. Πριν τέσσερα χρόνια, η SVM ξεκίνησε ένα πρότζεκτ τοποθετώντας τον κινητήρα του «Γκοτζίλα» σε ένα Nissan Qashqai πρώτης γενιάς. Έτσι γεννήθηκε το Qashqai-R, με 1.100 άλογα και 152 kgm ροπή.

Από τότε το Qashqai-R αναβαθμίστηκε κι άλλο, σε σημείο που ο βελτιωτής του να λέει ότι ο «εκτεταμένα σφυρήλατος» κινητήρας του, με νέο σύστημα τούρμπο, αποδίδει την απίστευτη ιπποδύναμη των 2.000 PS. Ο στόχος; Να κατακτήσει η SVM τον τίτλο του ταχύτερου SUV στον κόσμο, που κατείχε ένα ίδιας ιπποδύναμης Toyota Land Cruiser με 370 km/h.

To Qashqai-R πήγε λοιπόν το περασμένο Σάββατο στην εκδήλωση VMax 200, έναν γνωστό διαγωνισμό τελικής ταχύτητας σε διάδρομο 2 μιλίων (3,2 km). Εκεί το SVM Qashqai χρονομετρήθηκε στα 237,8 mph (382,7 km/h), ταπεινώνοντας μάλιστα ένα Koenigsegg Agera RS, όμοιο με αυτό που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε δρόμο με 447 km/h. Το Agera RS, στο VMax 200, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 356 km/h.

Σας θυμίζουμε ότι η SVM είχε βάλει τον κινητήρα του GT-R και σε ένα Juke, δημιουργώντας το Juke-R, το οποίο μάλιστα η Nissan έβαλε σε περιορισμένη παραγωγή – αλλά με αστρονομική τιμή.

Σε ένα post της στο Facebook, η SVM υποσχέθηκε να δώσει στη δημοσιότητα κι ένα video από την επιτυχημένη προσπάθεια για το παγκόσμιο ρεκόρ. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι.

[Πηγή: Severn Valley Motorsport / Facebook]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube