Suzuki Swift του 1988 με 957 άλογα!

Suzuki Swift του 1988 με 957 άλογα!

Μιλάμε για το απόλυτο “Q-car”, τον απόλυτο «μυστικό πράκτορα», που μπορεί να στείλει αδιάβαστη ακόμα και Bugatti!

Q-car” λένε οι Αγγλοσάξονες το αυτοκίνητο που εξωτερικά δεν δείχνει την ιπποδύναμη και τις επιδόσεις του, αλλά σου επιφυλάσσει εκπλήξεις στο δρόμο ή στο φανάρι. Ε, αυτό το Swift θα πρέπει να είναι ο ορισμός του Q-car!

Να σας θυμίσουμε ότι το Suzuki Swift (Chevrolet Cultus ή Sprint στην Αμερική) είχε ένα 3κύλινδρο χιλιάρη κινητήρα που μετά βίας έβγαζε 54 άλογα, οπότε ούτε ματιά δεν θα του έριχνες στο φανάρι.

Ο Αμερικάνος «μάγος» όμως κατάφερε να στριμώξει κάτω από το καπό του συγκεκριμένου Chevrolet Sprint έναν διτούρμπινο V8 402 cu in (6.588 cc) που στέλνει τα άλογά του στους πίσω τροχούς μέσα από ένα κιβώτιο ΤΗ350 της GM και έναν (κομμένο) άξονα 9” της Ford!

Το ότι ο βελτιωτής κατάφερε παρ’ όλα αυτά να διατηρήσει τη «μαμά» εμφάνιση του Swift είναι πραγματικό θαύμα. Όλα είναι νορμάλ: από το χρώμα του αμαξώματος και τα τάσια των 12” στους τροχούς, μέχρι το τιμόνι και τον λεβιέ στο εσωτερικό. Μόνο αν προσέξεις το φάρδος των πίσω ελαστικών, το πάτωμα και βέβαια τον καθρέφτη πίσω από τα καθίσματα, αρχίζεις να ψυλλιάζεσαι.

Και πάλι όμως, είναι δύσκολο να φανταστείς ότι το «κουβαδάκι» αυτό έχει δυναμομετρηθεί στους 957 PS!

Με την ιπποδύναμη αυτή σε ένα μεταξόνιο 2,2 μέτρων και σε βάρος κατηγορίας φτερού, το super-Swift δεν θα είναι εύκολο στις στροφές, αλλά στα φανάρια θα βοηθήσει τον οδηγό του να βγάλει όλα του τα απωθημένα!

Αν σας ενδιαφέρει, πωλείται από την AutoBarn Classic Cars στην τιμή των $44.995!

[Πηγή: carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube