Σουηδοί 15άρηδες βγάζουν τα απωθημένα τους μαθαίνοντας οδήγηση [videos]

Σουηδοί 15άρηδες βγάζουν τα απωθημένα τους μαθαίνοντας οδήγηση [videos]

Οδηγούν παράξενα φορτηγάκια-ιδιοκατασκευές από τα 15 τους, μαθαίνοντας κοντρόλ και βγάζοντας τα απωθημένα τους με ατελείωτα burn-out!

Τα EPA-Traktor”, τα παλιά αυτοκίνητα που έχουν μετατραπεί σε pick-up και θεωρούνται «αγροτικά τρακτέρ» αλλά κυκλοφορούν στο δρόμο, είναι αποκλειστικά σουηδικό φαινόμενο.

Ήταν μια λύση ανάγκης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος αγροτικός εξοπλισμός και κάποιοι εφευρετικοί Σουηδοί μετέτρεψαν τα αυτοκίνητά τους σε τρακτέρ. Αυτά τα φορτηγάκια-ιδιοκατασκευές έγιναν τόσο δημοφιλή, που το σουηδικό κράτος διατήρησε αυτό το «παράθυρο» στο νόμο, κατά γενική απαίτηση των πολιτών.

Ένας από τους λόγους της δημοτικότητάς τους είναι το ότι μπορούν να οδηγούνται από εφήβους 15 ετών, όπως θα οδηγούνταν στους αγρούς. Μόνο που επιτρέπεται να οδηγούνται και στους δημόσιους δρόμους, αρκεί να μην ξεπερνούν τα 30 km/h και να έχουν ένα ανακλαστικό τρίγωνο στο πίσω μέρος τους!

Φυσικά, τα EPA-Traktor”, στην πλειονότητά τους παλιά Volvo και Mercedes, έχουν άλογα και την κίνηση στον «σωστό» άξονα ώστε να μπορούν να κάνουν «ταρζανιές» –ή “hooning” κατά τη σύγχρονη έκφραση– δηλαδή επικά burn-out και ατελείωτες πάντες, που είναι εφικτές ακόμη και με ταχύτητες κάτω από 30 km/h.

Μην απορείτε λοιπόν γιατί οι Σουηδοί είναι τόσο καλοί οδηγοί ράλι και ράλικρος, αφού μαθαίνουν κοντρόλ από τα γεννοφάσκια τους – χώρια που έχουν βγάλει και τα απωθημένα τους, οπότε είναι πιο λογικοί αργότερα στους δρόμους, με κανονικά αυτοκίνητα.

«ΕΡΑ» ήταν κάποια σουηδικά σουπερμάρκετ με φθηνά προϊόντα, οπότε καταλαβαίνετε την ετυμολογία. Σήμερα, τα «φτηνο-τρακτέρ» μαζεύονται σε έρημα πάρκινγκ με την καρότσα τους γεμάτη παλιά λάστιχα ώστε οι νεαροί ιδιοκτήτες τους να τα λιώνουν στο hooning”, όπως θα δείτε στα video που ακολουθούν. Με άλλα λόγια, και ξεσκάνε και μαθαίνουν.



Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube