Shelby F-150 Super Snake Sport Concept στη SEMA

Shelby F-150 Super Snake Sport Concept στη SEMA

Βελτιωμένη έκδοση του Ford F-150 με V8 κινητήρα 755 PS.

Η Shelby American παρουσίασε στην έκθεση SEMA το F-150 Super Snake Sport Concept, μια σπορ δίπορτη παραλλαγή του δημοφιλούς pick-up της Ford, με επεμβάσεις στην αεροδυναμική, το στήσιμο και τον κινητήρα.

Shelby

Αισθητικά, το F-150 Super Snake Sport ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά χάρη στη νέα μάσκα που περιλαμβάνει διαφορετική γρίλια, ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και νέο καπό με ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα. Την εικόνα συμπληρώνουν οι μαύρες ζάντες 22" με ελαστικά επιδόσεων, οι πλευρικές απολήξεις της εξάτμισης από την Borla, το αεροδυναμικό κάλυμμα καρότσας και φυσικά οι αγωνιστικές ρίγες που διατρέχουν ολόκληρο το αμάξωμα. 

Στο εσωτερικό, που λόγω έκδοσης αμαξώματος είναι αυστηρά διθέσιο, βρίσκουμε επενδύσεις από δέρμα, λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και νέο πίνακα οργάνων.

Shelby

Κάτω από το φουσκωμένο καπό του F-150 Super Snake Sport βρίσκεται ο V8 κινητήρας 5,0 λίτρων με supercharger της Whipple που αποδίδει 755 PS! Συγκριτικά, το κορυφαίο εργοστασιακό F-150 Raptor, αποδίδει "μόλις" 450 PS από τον V6 EcoBoost 3,5 λίτρων.

Για να χειρίζεται καλύτερα όλη αυτή τη δύναμη, το μοντέλο απέκτησε αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός. Επιπλέον, η χαμηλωμένη ανάρτηση τύπου coil-over χαρίζει στο pick-up δυναμική οδική συμπεριφορά - τουλάχιστον για τα μέτρα της κατηγορίας.

Μπορεί το F-150 Super Snake Sport να παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου, όμως είναι πολύ πιθανό αν υπάρχει το κατάλληλο ενδιαφέρον να δούμε και κάτι αντίστοιχο στους δρόμους των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube