Πώς βελτιώνεις την επιτάχυνση 0-100 km/h ενός Audi TT; [video]

Πώς βελτιώνεις την επιτάχυνση 0-100 km/h ενός Audi TT; [video]

Απλό: το βάζεις πάνω σε τρέιλερ και το ρυμουλκείς με ένα Tesla Model X!

O YouTuber Bjørn Nyland είναι φαν της Tesla σε βαθμό που ο Elon Musk του δώρισε ένα Model X P90DL για να τον ευχαριστήσει.

Ο Nyland ανταποκρίθηκε με ακόμη περισσότερα κλιπάκια που διαφημίζουν τις ικανότητες των αμερικανικών ηλεκτρικών μοντέλων.

Η τελευταία επινόηση του Νορβηγού πάντως έχει να κάνει –αρχικά– με ένα Audi TT Coupe πρώτης γενιάς, του οποίου ο Nyland ήθελε, λέει, να βελτιώσει την επιτάχυνση από στάση. Ο καθένας από εμάς θα σκεφτόταν να επέμβει στον κινητήρα με επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου, πιο ελεύθερο φίλτρο αέρα και πιο ελεύθερη εξάτμιση. Όλα αυτά όμως κοστίζουν, οπότε ο Nyland σκέφτηκε κάτι πιο απλό: να το ρυμουλκήσει από στάση με το Model X του!

Το ηλεκτρικό SUV έχει 539 άλογα και, το κυριότερο, 97,6 kgm ροπής από τις 100 έως τις 3.900 στροφές. Κι αυτό σημαίνει τεράστια ελκτική δύναμη, που δεν πτοείται από τους 2+ τόνους που ζυγίζει το ΤΤ μαζί με το τρέιλερ.

Με το πρόγραμμα λειτουργίας Ludicrous και το launch control ενεργοποιημένο και παρά τα χειμερινά λάστιχα Nokian Hakkapeliitta με καρφιά, το Model X έφτασε τα 60 μίλια (97 km/h) από στάση σε 7,2” χωρίς ο Nyland να το ζορίσει. Η εργοστασιακή επίδοση για το TT ήταν 7,3”, οπότε η «βελτίωση» πέτυχε το στόχο της.

Φυσικά, χωρίς το τρέιλερ με το «απολίθωμα» (όπως αποκαλεί ο Νορβηγός τα συμβατικά αυτοκίνητα που καίνε ορυκτά καύσιμα – fossil fuels), το Tesla Model X πιάνει τα 100 mph (161 km/h) πιο γρήγορα απ’ ό,τι το παλιό ΤΤ τα 60 mph.  

[Πηγή: Inside EVs]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube