Όταν η AMG έβαζε την υπογραφή της σε ένα Mitsubishi

Όταν η AMG έβαζε την υπογραφή της σε ένα Mitsubishi

Λίγοι γνωρίζουν ότι όταν η AMG ήταν ανεξάρτητη, έβαλε κάποτε το χεράκι της σε ένα προσθιοκίνητο Mitsubishi Galant.

Η AMG είναι συνώνυμη της Mercedes-Benz εδώ και δεκαετίες. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1967 και για πάνω από 30 χρόνια συνεργάστηκε με την γερμανική εταιρεία στους αγώνες και στη βελτίωση των μοντέλων της. Μέχρι που η Daimler έπραξε το λογικό και προχώρησε στην απόκτηση της, περνώντας έτσι τον πλήρη έλεγχό της.

Πριν όμως η AMG ενταχθεί και επίσημα στην οικογένεια της Mercedes-Benz, ο βελτιωτικός οίκος μπορούσε και είχε συνεργαστεί και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Ένα από τα αποτελέσματα αυτών των συνεργασιών είναι και το εικονιζόμενο Μitsubishi Galant AMG Type 1.

To συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1990, βρίσκεται στο Hong Kong και δημοπρατείται στην ιστοσελίδα Collecting Cars. Είναι ένα από τα 500 που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά.

Galant AMG

Ακούγοντας την λέξη ΑΜG κάποιος αυτομάτως φαντάζεται έναν V8 να ουρλιάζει και το αυτοκίνητο να αφήνει πίσω του ένα σύννεφο λευκού καπνού. Στην περίπτωση αυτή όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Κάτω από το καπό του Galant βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 4κύλινδρος κινητήρας που κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου χειροκίνητου σασμάν.

Ανοίγοντας το καπό ο κινητήρας φέρει την επιγραφή «Tuned by AMG». Με την φροντίδα της AMG ο δίλιτρος 4G63 απέκτησε πιστόνια υψηλής συμπίεσης, βελτιωμένους εκκεντροφόρους, ελατήρια βαλβίδων από τιτάνιο, νέο σύστημα εισαγωγής, νέο σύστημα εξάτμισης και αναβαθμισμένη ECU αποδίδοντας έτσι 170 PS και 191 Νm.

Πέρα από το διαμέρισμα του κινητήρα, η συνεργασία της Mitsunishi με την AMG διαφημίζεται με το λογότυπο του βελτιωτικού οίκου στους προφυλακτήρες, το δερμάτινο τιμόνι και τις ζάντες, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται για ένα απλό και ταπεινό Galant.

Σίγουρα αυτό δεν είναι το πιο γρήγορο ή πιο θορυβώδες μοντέλο με τα σήματα της AMG, αλλά είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα που προκαλεί σε κάποιους περισσότερο ενδιαφέρον από πολλά άλλα προϊόντα του γερμανικού βελτιωτικού οίκου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube