Οχιά με 1.900 PS καταπίνει αμάσητα τα 800άρια dragstrips, καμιά φορά και τον οδηγό της [video]

Οχιά με 1.900 PS καταπίνει αμάσητα τα 800άρια dragstrips, καμιά φορά και τον οδηγό της [video]

Με δύο τούρμπο στον 8λιτρο V10 , αυτή η Viper βγάζει 1.900 PS αλλά σπάει τα νεύρα του ιδιοκτήτη της για μόλις 5 km/h.

Η συγκεκριμένη Viper με το χαρακτηριστικό μωβ χρώμα κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο Barney. Και είναι γνωστή για τα κατορθώματά της στα dragstrips στην από εκεί μεριά του Ατλαντικού.

Το αυτοκίνητο συμμετείχε πρόσφατα στον ετήσιο διαγωνισμό ρολαριστής επιτάχυνσης Texas Invitational, όπου ένας οδηγός 71 ετών κέρδισε μια επική κόντρα, με ταχύτητα εξόδου… 363 km/h!

Το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί από την D3 Performance Engineering. Ο έτσι κι αλλιώς κτηνώδης V10 έχει αποκτήσει δύο τούρμπο γενναιόδωρων διαστάσεων. Ο στόχος της ομάδας ήταν η ταχύτητα εξόδου στο half-mile dragstrip να σπάσει το φράγμα των 320 km/h. Τον οποίο απέτυχαν να πιάσουν για πολύ λίγο. Όπως ακούγεται, ο κινητήρας δουλεύει στον κόφτη, οπότε μάλλον χρειάζεται να ξαναδούν τις σχέσεις ή το βήμα του διαφορικού για να κερδίσουν μερικά χιλιόμετρα ακόμη.



Όπως και να έχει, μιλάμε για μια εντυπωσιακή κατασκευή. Η Viper, ειδικά αυτή της πρώτης γενιάς, ήταν έτσι κι αλλιώς ένα δύστροπο αυτοκίνητο. Πόσω μάλλον με 1.900 PS. Το soundtrack πάντως είναι επικό.

[Πηγή Autoevolution

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube