Ο κολασμένος ήχος της Novitec Ferrari 488 [video]

Ο κολασμένος ήχος της Novitec Ferrari 488 [video]

Η Novitec καταργεί την εξάτμιση με τα κλαπέτα και απελευθερώνει την οργή του κτήνους που ανασαίνει μέσα στον V8 biturbo της Ferrari 488.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των σύγχρονων Ferrari είναι ο διττός χαρακτήρας τους. Περιστρέφοντας απλά το Manettino, επιλέγεις πρόγραμμα οδήγησης και μπορείς τη μία στιγμή να έχεις ένα φιλικό αυτοκίνητο για αστικές μετακινήσεις και την επόμενη, ένα καθαρόαιμο για την πίστα.

Εκτός από την ρυθμιζόμενη ανάρτηση και το κιβώτιο, η μεταμόρφωση αυτή οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και στην εξάτμιση. Όλες οι σύγχρονες Ferrari διαθέτουν εξαγωγή με βαλβίδες και κλαπέτα, τα οποία μετά τις 3.000 rpm και ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης ανοίγουν, απελευθερώνοντας την ροή των καυσερίων, για μέγιστη απόδοση αλλά και πιο δυνατό, άγριο ήχο.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 458 Speciale [video]

Η εξάτμιση της Novitec Rosso καταργεί αυτές τις βαλβίδες. Είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι ή Inconel, αν πληρώσεις κάτι (πολύ) παραπάνω. Είναι ένα ειδικό ελαφρύ κράμα, πολύ ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, το οποίο από την άλλη δεν αφήνει την θερμότητα να διαχέεται στον χώρο. Πράγμα χρήσιμο για το διαμέρισμα του κινητήρα μιας Ferrari 488.

Πηγή Autoevolution

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube