Nissan GT-R vs Lada Niva! Προσέξτε μην πάει το ποντάρισμα «κουβά»! [video]

Nissan GT-R vs Lada Niva! Προσέξτε μην πάει το ποντάρισμα «κουβά»! [video]

Ένα Nissan R35 GT-R με 680 άλογα στήνεται στην drag strip με ένα Lada Niva με 600 άλογα σε μια άγρια κόντρα στο κέντρο της πρωτεύουσας της Μολδαβίας.

Όταν βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι ενός Nissan GT-R και δίπλα σου στηθεί ένα Lada Niva, έστω και φτιαγμένο, σαφώς και νιώθεις ατρόμητος και σίγουρος για την κατάληξη μιας κόντρας.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα Niva φτιαγμένα το ίδιο, Όπως για παράδειγμα το δικό μας ρωσικό 4x4 του video.

Όποιος έχει οδηγήσει Lada Niva γνωρίζει ότι το αυτοκίνητο βολεύεται καλύτερα στο χώμα και στα δύσκολα και ότι σαφώς το προνομιακό πεδίο του δεν είναι να τρέχει 400άρι στην drag strip. Φευ, γι’ αυτούς που το πιστεύουν! Το τερατώδες Lada από την Ουκρανία έρχεται να ανατρέψει αυτήν την αντίληψη, καθώς τρομοκρατεί κάθε αντίπαλο στο 400 m.

Αυτό το Lada λοιπόν στήθηκε στην ευθεία με ένα R35 GT-R, βελτιωμένο από τον ιδιοκτήτη του σε Στάδιο 2 που έχει ανεβάσει τον Γκοτζίλα στα 680 άλογα. Όσο για το Niva, ανεβάζει 600 άλογα, δηλαδή οκτώ φορές επάνω από τη στοκ ισχύ του. Βέβαια, το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του Niva είναι το βάρος. Χωρίς να γνωρίζουμε το πραγματικό βάρος αυτού του βελτιωμένου Lada να θυμίσουμε ότι ένα αυτοκίνητο στοκ είναι σχεδόν 540 kg ελαφρύτερο από ένα στοκ GT-R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Συγκρίνουμε Nissan GT-R vs Porsche 911 GT3

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το Lada διατηρεί το αρχικό μεγάλο ύψος του από το έδαφος. Επιπλέον, το μόνο που προδίδει ότι πρόκειται για βελτιωμένο είναι τα φαρδιά λάστιχα, αλλά κατά τα λοιπά τίποτα άλλο δεν μαρτυρά την τερατώδη ιπποδύναμη που βρίσκεται κάτω από το καπό. Ένα πραγματικό Q-car!

Niva και GT-R συναντήθηκαν στο Μολδαβικό Εθνικό Πρωτάθλημα Αγώνων Ντράγκστερ, όπου βλέπουμε τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται στο κέντρο του Chisinau, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας. Έτσι μπορείτε από πίσω να δείτε και την καθημερινή κίνηση της πόλης να εξελίσσεται κανονικά. Είναι σα να κάναμε κι εμείς αγώνα ντράγκστερ στη Βασιλίσσης Αμαλίας!

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, το GT-R έγραψε 10” 934, ενώ το Niva 10” 861, αλλά ο χρόνος αντίδρασης του οδηγού του Lada ήταν μόλις 294 χιλιοστά, σφόδρα ταχύτερος από αυτόν του οδηγού του Nissan με 856 χιλιοστά. Δηλαδή έχασε πάνω από μισό δευτερόλεπτο, κάτι που δείχνει την απειρία του σε τέτοιου είδους αγώνες.

[Πηγή Autoblog.md]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube