Νέο πρωτότυπο AC Schnitzer ACL2 με 570 PS [video]

Νέο πρωτότυπο AC Schnitzer ACL2 με 570 PS [video]

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer μεταλλάσσει την BMW M235i με γονίδια από τις M3/M4.

Η AC Schnitzer θα παρουσιάσει στην Έκθεση της Γενεύης ένα ξεχωριστό πρωτότυπο βασιζόμενο στην BMW M235i των 340 ίππων, για να μας δείξει τις δυνατότητές της, αλλά και την γκάμα των αξεσουάρ που διαθέτει για τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, όλα όσα επιδεικνύονται στις φωτογραφίες και το βίντεο μπορούν να αγοραστούν από τους επίσημους ντίλερ της BMW και το συνολικό κόστος όλων αυτών, μαζί με το αυτοκίνητο, είναι 149.000 ευρώ.

Με το πρωτότυπο ACL2 οι μηχανικοί της AC Schnitzer μας παρουσιάζουν μία Σειρά 2 Coupe 570 ίππων. Αυτό επετεύχθη χάρη σε μια βελτιωμένη εκδοχή του μοτέρ της νέας Μ3/M4 που τοποθετήθηκε στην M235i, ενώ απενεργοποίησαν και τον ηλεκτρονικό κόφτη τελικής ταχύτητας. Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές και η AC Schnitzer ανακοινώνει 0-100 km/h σε μόλις 3,9” και τελική ταχύτητα 330 km/h.

Οι επιπλέον βελτιώσεις που έχει δεχθεί αφορούν το πλήρες σύστημα εξαγωγής με τις carbon απολήξεις, την carbon εισαγωγή αέρα και την μικρότερη μπαταρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία αξεσουάρ δεν προσφέρονται για πώληση.

Η δύναμη μοιράζεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού της Drexler, ενώ τα φρένα πλέον αποτελούνται από μεγαλύτερους διάτρητους δίσκους διαμέτρου εμπρός 400 mm και πίσω 380 mm.

Αλλαγές υπάρχουν και στην ανάρτηση, με δανεισμό τμημάτων από τις M3/M4 και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ενώ όπως αναφέρει και ο ίδιος ο βελτιωτικός οίκος έχει δοκιμαστεί στο δρόμο, αλλά και στην πράσινη κόλαση. Νέοι είναι και οι 20άρηδες δίχρωμοι τροχοί που ντύνονται από ελαστικά Pilot Super Sport της Michelin.

Από πλευράς αεροδυναμικού κιτ, όλα σχεδόν τα επιμέρους τμήματα είναι κατασκευασμένα από carbon, όπως και το καπό που είναι βαμμένο σε χρώμα Racing Green, ενώ έχουν κατασκευαστεί με στόχο την υψηλή απόδοση και το χαμηλό βάρος.

Τέλος, στο εσωτερικό συναντάμε δίχρωμες ταπετσαρίες και μονοκόμματα μπάκετ καθίσματα, ενώ οι διακοσμητικές φάσες είναι από ανθρακονήματα. Ακόμα, το τριάκτινο τιμόνι EVO είναι ξεχωριστό σχεδιαστικά και διαθέτει επένδυση από suede.

[Πηγή: AC Schnitzer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube