Mitsubishi Space Star Ralliart, κι όμως υπάρχει!

Mitsubishi Space Star Ralliart, κι όμως υπάρχει!

Το Mitsubishi Space Star Ralliart ή μάλλον το Mirage Ralliart υπάρχει! Όχι φυσικά στην Ευρώπη, αλλά στην Ταϊλάνδη είναι ακόμα ζωντανό με την ασύλληπτη ισχύ των 80 PS.

Το Mitsubishi Space Star ή Mirage είναι κόμπακτ, πρακτικό, ελαφρύ, αλλά ποτέ δεν το φανταζόμασταν ως πραγματικά σπορ αυτοκίνητο. Κάτι δηλαδή σαν Mitsubishi Space Star Ralliart. Ο ατμοσφαιρικός 3κύλινδρος κινητήρας των 1.200 κυβικών αποδίδει μόλις 80 ίππους. Και σαν να μην έφτανε η ισχνή ιπποδύναμη, το πάντρεμα του μοτέρ στην αυτόματη εκδοχή του με CVT έρχεται καπάκι για να εξαφανίσει οριστικά οποιαδήποτε, έστω και παραμικρή ένδειξη σπορ χαρακτήρα. 

Ωστόσο, η Mitsubishi Thailand σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να μετατρέψει αυτό το ήπιο, άχρωμο και άοσμο μοντέλο σε ένα σωστό… Ralliart. Για να δώσουν οι Ταϊλανδοί τα απαραίτητα διαπιστευτήρια στο Mitsubishi Space Star το έντυσαν με «άγρια» αυτοκόλλητα και του έβαλαν λασπωτήρες κομπετίσιον για να το κάνουν εξωτερικά να δείχνει πραγματικό ράλικαρ. Στο πίσω μέρος τοποθέτησαν ένα αεροδυναμικό χείλος εκφυγής, ένα στιβαρό προφυλακτήρα με κάτι που μοιάζει πολύ με διαχύτη και μια νικελένια απόληξη εξάτμισης, η οποία ωστόσο δείχνει δυστυχώς προς τα κάτω.

Mitsubishi Space Star Ralliart

Σημειωτέον, ενώ σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχει σταματήσει η εισαγωγή του, στην Ελλάδα το Mitsubishi Space Star παραμένει στον κατάλογο της αντιπροσωπείας. Κι αν θέλετε, διαβάστε τη δοκιμή του εδώ.  

Το Mitsubishi Space Star Ralliart μπορεί να παραγγελθεί μόνο σε λευκό ή κόκκινο, για να ταιριάζει στη χρωματική παλέτα του σπορ βραχίονα της Mitsubishi. Στο εσωτερικό, η διακόσμηση ενισχύθηκε επίσης με μαύρα και κόκκινα καθίσματα, διακοσμητικά στοιχεία από ανθρακόνημα και πατάκια με τον λογότυπο «Ralliart».

Mitsubishi Space Star Ralliart

Ωστόσο, το Mitsubishi Space Star ήταν ήδη ένα μικρό αυτοκίνητο αρκετά γρήγορο για να πηγαίνει παντού και αρκετά ελαφρύ για να αναμετριέται με τις στροφές χωρίς δυσκολία. Οπότε το ερώτημα που τίθεται με αυτή του την εκδοχή είναι αν τα παραπάνω αρκούν για να τονώσουν τη σπορ αυτοπεποίθηση του οδηγού του ή αποτελούν μια αχρείαστη υπερβολή;

Σημειωτέον, ενώ σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχει σταματήσει η εισαγωγή του, στην Ελλάδα παραμένει στον κατάλογο της Mitsubishi. Κι αν θέλετε διαβάστε τη δοκιμή του εδώ. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube