Μια υπέροχη Pontiac Firebird Trans Am σας περιμένει

Μια υπέροχη Pontiac Firebird Trans Am σας περιμένει

Εάν είσαι λάτρης των muscle cars και δη των cult-classic, αυτή η 8,8λιτρη Firebird του 1973 με τους 710+ PS είναι ότι σου χρειάζεται…

Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι η Pontiac Firebird είναι ένα από τα cult-classic muscle cars.

Με τη δεύτερη γενιά της δε, έφτασε στο απόγειο της απόδοσής της για τα αμερικανικά δεδομένα, με μοτέρ 455 cu ή, αν θέλετε 7.456 cc, αλλά και εξοπλισμένη σε έκδοση Trans Am.

Το κομμάτι που βλέπετε όμως έχει διάγει μακρύ και πολυτάραχο βίο, από τότε που άφησε πίσω του το εργοστάσιο, 42 χρόνια πίσω.

Ύστερα από μια ενδελεχή ανακατασκευή πριν από πέντε χρόνια, αυτό το εντυπωσιακό αυτοκίνητο «πέταξε» το στοκ μοτέρ προς χάριν ενός Pontiac Butler Performance 535 cu με μέγιστη ισχύ 710+ άλογα και 96,8 kgm. Αυτό το 8,8λιτρο μοτέρ μπορεί να κάνει τον καθένα να σκιαχτεί, ειδικά καθώς συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο σασμάν.

Όσοι τολμηροί όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Διότι αυτή η Pontiac Firebird αντέχει στα πολύ δύσκολα. Η «Restore a Muscle Car» που επιμελήθηκε το πρότζεκτ, ενδυνάμωσε το σασί, τοποθέτησε ανάρτηση Detroit τεσσάρων συνδέσμων, ημίμπαρα και μουαγέ Pro-Touring F-Body. Φυσικά άλλαξε και την εξάτμιση με άλλη custom που αφήνει αυτή την Pontiac να ουρλιάζει όπως χρειάζεται, υπογράφοντας ηχητικά τι κρύβεται κάτω από το καπό.

Το αυτοκίνητο πατά σε custom ζάντες δύο τμημάτων και σε 18 ίντσες, φινιρισμένες σε βαθύ μαύρο με χρώμα της Spies Hecker. Είναι ντυμένες δε με λάστιχα BFGoodrich KDW, ενώ πίσω από τους τροχούς κρύβονται τα δισκόφρενα της Wilwood.  

Αν ακόμη δεν εντυπωσιαστήκατε να σας πούμε ότι ούτε το εσωτερικό έμεινε ανέγγιχτο, καθώς μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε δυνατό ηχοσύστημα, custom καθίσματα Cerullo με κέντημα το πουλί της Trans Am που μπορείτε να το δώσετε ό,τι προσωνύμιο θέλετε: hood bird, laughing phoenix, screaming chicken

Αν ψηθήκατε, μπορείτε να το κάνετε δικό σας με $139.000 ή €127.700 αγοράζοντάς το από το eBay.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube