Μια Porsche 911 με καρδιά από Corvette! [video]

Μια Porsche 911 με καρδιά από Corvette! [video]

O V8 των 610 PS μπήκε εύκολα και… βελτίωσε το ζύγισμα του αυτοκινήτου!

Όταν ο Bob Radke αγόρασε πριν χρόνια, για ένα κομμάτι ψωμί, μια 911 του 1975 χωρίς κινητήρα, δεν έψαξε να βρει τον boxer 2.7 που έλειπε.

Αποτάθηκε στην Renegade Hybrids του Las Vegas, που προσφέρει έτοιμα κιτ για την τοποθέτηση small-block V8 σε Porsche όλων των ειδών, από 914 και 944 μέχρι 911, Boxster και Cayman!
 
Παράλληλα, πήγε και στην Westech Performance  για να προμηθευτεί έναν βελτιωμένο V8 αντάξιο της Porsche του. Και ως επιτυχημένος προγραμματιστής εγκεφάλων ο ίδιος, ανέλαβε τη ρύθμιση του νέου μοτέρ.

Αυξάνοντας τη διαδρομή των εμβόλων, ο κυβισμός έφτασε τις 383 κυβικές ίντσες (6,276 cc), τοποθετήθηκε μια τετραπλή εισαγωγή, μεγάλοι σωλήνες τροφοδοσίας και μπεκ, ενισχυμένοι πολλαπλασιαστές, σύστημα ψύξης αντίστροφης ροής (πρώτα στην κεφαλή), ένα ψυγείο νερού στο εμπρός μέρος και μια πολλαπλή εξαγωγή από κινητήρα LS3. Ο Radke, που τον προγραμμάτισε, λέει με περηφάνια ότι ο κινητήρας αποδίδει πάνω από 69 kgm από τις 2.000 rpm.

Είναι συνδυασμένος με ένα 4άρι κιβώτιο από Porsche 930 Turbo, με ενισχυμένα ημιαξόνια, και το αυτοκίνητο πατάει σε τροχούς της VW Motorsport με λάστιχα Toyo υψηλών επιδόσεων.

Porsche 911 του 1975 με small-block V8

Το εκπληκτικό είναι ότι ο V8 μπήκε σχετικά εύκολα, πάνω στις ίδιες βάσεις της Porsche, χωρίς κοψίματα στο πλαίσιο. Κι επειδή είναι αλουμινένιος, το αυτοκίνητο ζυγίζει μόνο 1.130 kg, ούτε 15 kg παραπάνω από όταν είχε τον στάνταρ flat-6 των 165 μόλις ίππων! Μάλιστα, ο Radke λέει πως η κατανομή βάρους «βελτιώθηκε κατά 1-2%»!

Επιπλέον, αφότου γυρίστηκε το video, χαμήλωσε την ανάρτηση, άλλαξε και τα μπροστινά σινεμπλόκ, και το αυτοκίνητο στρίβει σαν καρτ!

Τέλος, για όσους φωνάζουν «ιεροσυλία!», λέει ότι μπορεί εύκολα να ξαναβάλει στο αυτοκίνητο έναν αερόψυκτο boxer. Όταν τον βρει… Αφού όμως έχει τώρα σχεδόν τετραπλάσια ιπποδύναμη και ροπή –συν το μουγκρητό του V8– γιατί να το κάνει;
 
[Πηγή: Hagerty μέσω Road & track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube