Μια BMW M6 Gran Coupé με 0-200 km/h σε 10,5”

Μια BMW M6 Gran Coupé με 0-200 km/h σε 10,5”

H G-Power αναλαμβάνει να απογειώσει την «οικογενειακή» M6 με κάτι παραπάνω από ένα σύστημα plug and play.

Στην περίπτωση που δεν σου φτάνουν οι 560 PS του διτούρμπινου V8 της BMW M6 Gran Coupé και τα 3,7” που χρειάζεται για το 0-100 km/h, τότε χρειάζεσαι την G-Power.

Ο Γερμανός βελτιωτής δεν είναι χτεσινός, μιας και βρίσκεται στην πιάτσα του tuning πάνω από 30 χρόνια. Αυτή η πολυετής τεχνογνωσία του δίνει και την ευκολία να ανεβάσει τη μέγιστη ισχύ της M6 σε δυσθεώρητο επίπεδο, με εύρος από τους 650 μέχρι τους 740 PS.

Προφανώς και ένα τέτοιο νούμερο δεν είναι κάτι που δεν το έχουμε ξανακούσει στις μέρες μας, είτε αφορά εργοστασιακή μετατροπή είτε after market, αλλά όπως και να το κάνουμε σε ένα μεγάλο 4θυρο, τέτοια ισχύς είναι παραπάνω απ’ ό,τι θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος. Και λέμε 4θυρο, διότι για την M6 Coupé θυμηθείτε ότι η G-Power την έφτιαξε για έναν πελάτη της στα ΗΑΕ 1.001 άλογα.
 

Η πιο «ταπεινές» βελτιώσεις σε ένα μοτέρ, ειδικά όταν πρόκειται για κάποια λύση plug-and-play, αρκούνται σε ένα pack με κορωνίδα μια πειραγμένη ECU. Όταν όμως θέλεις μπόλικα άλογα και να το τραβήξεις κατά τα άκρα μεριά, τότε χρειάζεσαι σαφώς κάτι παραπάνω από ένα απλό remaping.

Σε πρώτο στάδιο λοιπόν, η G-Power μείωσε την ανάστροφη πίεση στην εξάτμιση (exhaust backpressure στα ελληνικά), χρησιμοποιώντας βελτιστοποιημένες στη ροή των καυσαερίων ατσάλινες downpipe, με (ή χωρίς) καταλυτικούς μετατροπείς 200 κυψελών. Αυτό βοήθησε στην plug and play αναχαρτογράφηση να ανέβει το μοτέρ στους 700 PS και στα 92,3 kgm. Αλλά το πιο ισχυρό tuning stage επετεύχθη με την προσθήκη ενός after market συστήματος ατσάλινης εξάτμισης που ζυγίζει 10,5 kg λιγότερο από το στοκ, με link pipes από τιτάνιο και 4μπουκη έξοδο.

Το αποτέλεσμα σε αυτό το στάδιο είναι η μέγιστη ισχύς να ανέβει 180 άλογα πάνω από αυτή της στοκ M6, φτάνοντας τους 740 PS και τα 99,4 kgm. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η G-Power είναι 10,5” στα 0-200 km/h και τελική ταχύτητα, καθώς αφαιρέθηκε ο ηλεκτρονικός περιοριστής της, τα 325 km/h.

Το πακέτο συμπληρώνουν υπέρ-ελαφρές αλουμινένιες σφυρήλατες ζάντες G-Power Hurricane RR σε διάσταση 9,0Jx21” εμπρός και 10,5Jx21” πίσω.

[Πηγή G-Power]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube