Μια BMW 318is Coupé έτοιμη για σαφάρι

Μια BMW 318is Coupé έτοιμη για σαφάρι

Αυτή η BMW 3 Series Coupé E36 σε «έκδοση» παντοδαπού εδάφους πουλιέται σε δημοπρασία online στο Βέλγιο. Ό,τι πρέπει για την επόμενη χιονισμένη δοκιμασία στην Αττική Οδό.

Ο ιδιοκτήτης αυτής της κόκκινης BMW 318is Coupé, εμβληματικού μοντέλου των Βαυαρών στη δεκαετία του ’90, τη μετέτρεψε σε όχημα που θα μπορούσε να φιγουράρει σε κάποιο πλάνο από δυστοπική σκηνή του Mad Max. Και αποφάσισε τώρα να την πουλήσει.

Αν ενδιαφέρεστε λοιπόν, το αυτοκίνητο βρίσκεται στο Poperinge του Βελγίου και αυτή τη στιγμή προσφέρεται σε ηλεκτρονική δημοπρασία από το Vavato.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μετασκευή/μετατροπή είναι ολοκληρωμένη, αλλά και με ερασιτεχνική αγαρμποσύνη. Η BMW 318is Coupé έχει ανυψωθεί σημαντικά από τον δρόμο, φορά χωμάτινα λάστιχα με χοντρό τακούνι και είναι εξοπλισμένη με στοιχεία ανάρτησης που προέρχονται από άλλα μοντέλα της BMW, όπως από 3 Series E46 και E92. Πλάκες από ανοξείδωτο χάλυβα δε, έχουν προστεθεί για προστατεύουν την κοιλιά της.

BMW 318is Coupé

Αντί του κλασικού εσωτερικού ρολκέιτζ, ο ιδιοκτήτης της BMW 318is Coupé προτίμησε ένας σωληνωτό «εξωσκελετό» που συν τοις άλλοις χρησιμεύει και ως βάση για λογής αξεσουάρ. Όπως τα πρόσθετα φώτα οροφής ή η ρεζέρβα στο πάνω μέρος του. 

Η καμπίνα έχει γδυθεί σε μεγάλο βαθμό και το κλασικό μηχανικό χειρόφρενο με την καστάνια έχει δώσει τη θέση του σε ένα υδραυλικό. Κατά τα λοιπά, η εικόνα της είναι «κοτέτσι». Κάτω από το καπό, τα πράγματα παρέμειναν στοκ, οπότε υπάρχει ο 4κύλινδρος M42 των 1,8 lt που στα ντουζένια του έστελνε επίσημα 140 ίππους και 175 Nm στους πίσω τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου χειροκίνητου σασμάν κιβωτίου. Ένα μοτέρ που για την περίσταση τροφοδοτείται με αέρα από μια ανυψωμένη αεροεισαγωγή τύπου σνόρκελ. Ο κινητήρας φορά εξατομικευμένο σύστημα εξάτμισης, το οποίο βγαίνει από το καπό.

BMW 318is Coupé

Η BMW 318is Coupé ακούει στο όνομα «Stampertje» που είναι το κουνέλι Panpan της Disney και ο κολλητός φίλος του Bambi από την ταινία του 1942. Εξ ου και η απεικόνισή του στις πόρτες του αυτοκινήτου. Είναι προφανές πως αυτή η 3 Series τροποποιήθηκε για χρήση σε ακραίες συνθήκες και -όπως βλέπουμε- το έκανε. Φαίνεται να είναι απαλλαγμένη από τη σκουριά, αν και η ορατή βρωμιά θα μπορούσε να κρύβει ελαφριά οξείδωση σε κάποια σημεία. Το αυτοκίνητο λέει στο οδόμετρό του 245.702 km και μέχρι στιγμής, η υψηλότερη προσφορά είναι €1.600.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube