Lambo Huracán με 2.000 άλογα σπάει το ρεκόρ του 1/2 μιλίου [video]

Lambo Huracán με 2.000 άλογα σπάει το ρεκόρ του 1/2 μιλίου [video]

Μια πολύ βελτιωμένη Lamborghini Huracán πέτυχε νέο ρεκόρ ανώτατης ταχύτητας στο μισό μίλι: 383,9 km/h!

Αυτή η Verde Mantis Huracán δεν είναι πια ατμοσφαιρική! Τα «παιδιά» της Underground Racing στρίμωξαν στο μοτέρ της ένα ζευγάρι τούρμπο, απογειώνοντας τη μέγιστη ισχύ της πάνω από τα 2.000 άλογα, 2.028 για την ακρίβεια.

Επίσης, αφαίρεσαν στο στάνταρ διπλοσύμπλεκτο 7άρι σασμάν του αυτοκινήτου, αφήνοντας τη μετάδοση της Lamborghini Huracán να την αναλάβει ένα σειριακό κιβώτιο. Σύμφωνα με το Huracán Talk, η επίδοση του αυτοκινήτου σαφώς και θα ήταν υψηλότερη αν υπήρχε διαθέσιμο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που θα μπορούσε να διαχειριστεί τα δύο χιλιάδες άλογα που βγάζει το διτούρμπινο 5,2λιτρο μοτέρ V10.

Να σημειώσουμε ότι η Underground Racing, που ετοίμαζε το αυτοκίνητο από τον περασμένο Απρίλιο, είναι γνωστή για τα διτούρμπινα κιτ της, καθώς ανάλογη «φροντίδα» είχε υποστεί και η προκάτοχος της Huracán, η Gallardo. Και εκείνη είχε φτάσει τα 2.000 άλογα και είναι το αυτοκίνητο που κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ του μισού μιλίου, με 376,2 km/h, τον περασμένο Ιανουάριο στη διοργάνωση WannaGoFast στη Florida.

Η σφόδρα βελτιωμένη Huracán είναι προφανώς η πιο ισχυρή που υπάρχει στον κόσμο και αποδίδει τριπλάσια ισχύ από το στοκ αυτοκίνητο. Μιλώντας δε γι’ αυτό το τελευταίο, να πούμε ότι ντεμπουτάρισε στο Los Angeles Auto Show μια πιο σκληροπυρηνική, πισωκίνητη Huracán, εστιασμένη περισσότερο στην οδήγηση, με πιο σπορ ανάρτηση και μικρότερο βάρος, παρά στις απόλυτες επιδόσεις, καθώς κατέβηκε από του 610 στους 580 PS.

[Πηγή Huracántalk.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube