KTM X-Bow R βελτιωμένο στους 380 PS και τα 51 kgm από τον Wimmer

KTM X-Bow R βελτιωμένο στους 380 PS και τα 51 kgm από τον Wimmer

Ο Γερμανός βελτιωτής Wimmer παρουσίασε ένα νέο πακέτο αναβάθμισης για το track car X-Bow R της KTM.

Λες και το νορμάλ X-Bow R δεν ήταν ήδη ένα κτήνος με τον 2λιτρο TFSI της Audi, o Wimmer αποφάσισε να βελτιώσει το μοτέρ ώστε να αυξηθεί ακόμα παραπάνω η ιπποδύναμη.

Οι μηχανικοί του πράγματι κατάφεραν να αυξήσουν την ιπποδύναμη από τους 300 στους 380 PS και τη ροπή από τα 40,8 στα 51,0 kgm. Με την παραπάνω ισχύ και ροπή, το ελαφρύ αυτοκίνητο πίστας κάνει τώρα το 0-100 km/h σε 3,3” και χρειάζεται μόλις 11,2” για να φτάσει τα 200 km/h από στάση.

Το φτιαγμένο αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι απίστευτο στην οδήγηση, αν λάβουμε υπόψη ότι το X-Bow R δεν ξεπερνά τα 790 kg χάρη στη χρήση ανθρακονημάτων για πολλά εξαρτήματά του. Το συγκεκριμένο KTM πατάει σε σφυρήλατες ζάντες της TAN-EI-SYA με λάστιχα ημι-σλικ και έχει το μαύρο, δύο σταδίων σύστημα εξαγωγής του βελτιωτή, το οποίο δίνει πιο επιθετικό ήχο.

Δεν έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο εσωτερικό, αλλά η Wimmer λέει ότι έχει ντύσει το τιμόνι με δέρμα και έχει τοποθετήσει “premium” μπάκετ καθίσματα της Recaro με μαύρη επένδυση.

Η Wimmer ζητάει 99.999 ευρώ για ένα KTM X-Bow με όλες τις μετατροπές, αλλά πρέπει να βιαστείτε γιατί το aftermarket πακέτο βελτίωσης θα διατεθεί σε περιορισμένα κομμάτια, σε όσους προλάβουν πρώτοι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube