Κοσμική επιτάχυνση: VW Golf με μοτέρ V10 από Audi RS6 [video]

Κοσμική επιτάχυνση: VW Golf με μοτέρ V10 από Audi RS6 [video]

Βέβαια, ένα ακαλιμπράριστο στροφόμετρο μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο να φαίνεται ταχύτερο απ’ ό,τι στην πραγματικότητα είναι, αλλά ποιον ενδιαφέρει;

Όλη εδώ η ομήγυρις, ψηφίζουμε δαγκωτό για μετατροπή! Όσο πιο μεγάλο και πιο ισχυρό μοτέρ στριμώχνεις κάτω από το καπό ενός μικρού και ελαφριού αυτοκίνητου, τόσο το καλύτερο!

Μπορεί κάποιοι, ίσως και η πλειονότητα αυτών που σερφάρουν στο drive.gr να πιστεύουν το αντίθετο ή να τους γυρίζει τα άντερα η ιδέα, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που γουστάρουν. Τι να κάνουμε; Παλιοζωή!
 

Κι εδώ έχουμε μια από τις περιπτωσάρες του είδους. Ένα τουρμπάτο 5λιτρο μοτέρ V10 (RS6 Typ 4F 2008-2010) πάνω σε ένα VW Golf IV! Ναι, καλά διαβάσατε. Και πώς είναι λοιπόν να «παστώνεις» ένα τέτοιο μοτέρ σε μηχανοστάσιο που σχεδιάστηκε για να φορά 4κύλινδρο 1.800άρι ή άντε ένα VR6 κλειστής γωνίας; Θα πρέπει να είναι ένα από τα πιο στριμόκωλα μονταρίσματα στην ιστορία τέτοιου είδους μετατροπών.

Στο Audi RS6 MY2008, ο καταγωγής Lamborghini κινητήρας V10 ανεβαίνει στους 571 PS. Στο video δηλώνεται ότι το μοτέρ έχει αναβαθμιστεί σε σχέση με το στοκ (ο tuner λέει πως έχει φτάσει τα 1.267 άλογα) και αρκεί να κοιτάξουμε πώς ανεβαίνει το στροφόμετρο από στάση για να καταλάβουμε ότι είναι μια από τις πιο τρελές βελόνες που έχουμε δει. Έχετε δει στροφόμετρο να ανεβαίνει η βελόνα του τόσο γρήγορα;

Προφανώς το πράγμα δεν είναι καλιμπραρισμένο. Ούτε αυτό ούτε το ταχύμετρο που σύμφωνα με το video 300άρισε σε λιγότερο από 12”. Ό,τι και να λένε όμως οι βελόνες, τις πιστεύεις δεν τις πιστεύεις, αυτό το Golf ακούγεται υπέροχα και είναι δαιμονισμένα γρήγορο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube