«Κεντρομήχανη» BMW E30 με μοτέρ Honda S2000 και κομπρέσορα!

«Κεντρομήχανη» BMW E30 με μοτέρ Honda S2000 και κομπρέσορα!

Μπεμβεδάκηδες και χοντάκηδες: το αυτοκίνητο έχει 370 άλογα για 970 κιλά και πωλείται (φτηνά) στο eBay!

Ξέρουμε ότι κάποιοι ρομαντικοί θα στραβομουτσουνιάσουν ακούγοντας για κινητήρα Honda σε μια κλασική BMW. Όμως εδώ δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη μετατροπή.

Πρώτα απ’ όλα, το μοτέρ είναι τοποθετημένο σαφώς πίσω από τον μπροστινό άξονα, πράγμα που κάνει το αυτοκίνητο τρόπον τινά κεντρομήχανο (mid-front). Και ο κινητήρας μπορεί να προέρχεται από Honda S2000, όμως έχει υποστεί σοβαρές βελτιώσεις, με την τοποθέτηση κιτ μηχανικού κομπρέσορα, νέων μπεκ και εγκεφάλου. Αποδίδει τώρα 370 PS, αλλά ο πωλητής υποστηρίζει ότι εύκολα χαρτογραφείται για να βγάλει κάπου 450 άλογα.

Η έξτρα ιπποδύναμη απαιτεί και πρόσθετες μετατροπές, γι’ αυτό η Ε30 έχει τώρα μεγαλύτερα φρένα από Μ3 Ε36 και νέους τροχούς με 5μπούλονες πλήμνες (η Ε30 έχει 4μπούλονες). Η ανάρτηση είναι με πλήρως ρυθμιζόμενα coilovers ενώ ρυθμιζόμενοι είναι και οι πίσω βραχίονες.

Το βάρος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί στα 970 μόλις κιλά, από τα 1.070-1.368 της νορμάλ 3άρας Ε30. Αυτό οφείλεται βασικά στο πλήρες πολυεστερικό bodykit M3. Και φυσικά, όπως κάθε σοβαρό αυτοκίνητο για trackdays, η BMW-Honda έχει ρολ-κέιτζ ασφαλείας, καθίσματα μπάκετ και τιμόνι ταχείας εξάρμωσης με ρυθμιζόμενη κολόνα. Η κρεμαγέρα έχει ηλεκτρική υποβοήθηση της GM.

Ο πωλητής λέει ότι το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση για την ηλικία του, αλλά βέβαια δεν είναι για έκθεση, αφού το πλαστικό bodykit έχει κάποιες ρωγμές και το καπό θέλει λίγη περιποίηση.

Η BMW-Honda βρίσκεται στη Βρετανία και διατίθεται μέσω του eBay σε τιμή 15.000 στερλινών (€17.000). Ο ιδιοκτήτης λέει ότι χρειάζεται τα λεφτά για να χρηματοδοτήσει ένα νέο πρότζεκτ μετατροπής: την τοποθέτηση κινητήρα Toyota 2JZ σε μια BMW M3 (E46).

Θα σπεύσετε ή θα περιμένετε το νέο δημιούργημα;

[Πηγή: eBay μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube