Η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio μπορεί να γίνει πιο δυνατή και από τη Ferrari 488 GTB

Η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio μπορεί να γίνει πιο δυνατή και από τη Ferrari 488 GTB

Με € 15.589 η Quadrifoglio φτάνει τους 680 PS και τα 850 Nm ροπής.

Η οίκος βελτιώσεων McChip-DKR έχει βρει τρία διαφορετικά κιτ αναβάθμισης για τη Giulia Quadrifoglio (δείτε video από τη δοκιμή του DRIVE), με το τρίτο στάδιο να είναι αυτό που μετατρέπει τη σεντάν της Alfa Romeo σε πραγματικό supercar.

Ο Οίκος δεν αναφέρει με λεπτομέρειες τις ακριβείς παρεμβάσεις που κάνει στο αυτοκίνητο στα τρία στάδια και περιορίζεται απλά να πει ότι παρεμβαίνει στο τούρμπο, αναβαθμίζει το λογισμικό και «κάποια άλλα εξαρτήματα». Προφανώς δεν θέλει να δημοσιοποιήσει το πού και πώς «βάζει χέρι» στην Giulia Quadrifoglio.

rom

Ωστόσο μας δίνει τιμές ιπποδύναμης και ροπής για το κάθε στάδιο, όπως και το κόστος για να ξέρουμε τι μας περιμένει. Στο τρίτο και πιο ενδιαφέρον στάδιο αναβάθμισης, η ισχύ αυξάνεται κατά 170 ίππους και η ροπή κατά 250 Nm κάνοντας τον V6 twin-turbo να αποδίδει 680 PS ισχύος και και 850 Nm ροπής.

Οι αριθμοί αυτοί τοποθετούν την αναβαθμισμένη Giulia Quadrifoglio 10 ίππους πάνω από τη Ferrari 488 GTB (Δείτε video από τη δοκιμή του DRIVE). Το κόστος για τη συγκεκριμένη αναβάθμιση φτάνει τα € 15.589, περίπου δηλαδή όση είναι η μέση τιμή Ford Fiesta ή Toyota Yaris. Σαν… μπόνους ο πελάτης της McChip-DKR παίρνει την αφαίρεση του περιοριστή ταχύτητας και έτσι το αυτοκίνητο μπορεί άνετα να φτάσει τα 313 km/h τελικής ταχύτητας.

Σε ό,τι αφορά στα άλλα δύο στάδια αναβάθμισης με € 7.229 το «στάδιο 2» μας δίνει  610 PS και ροπή 800 Nm, ενώ το «στάδιο 1» που κοστίζει μόλις € 1.999 χαρίζει ισχύ 580 PS και ροπή 750 Nm.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube