To Fiesta M-Sport Edition φέρνει το WRC στο δρόμο [video]

To Fiesta M-Sport Edition φέρνει το WRC στο δρόμο [video]

Θρυλικό πλήρωμα των ράλι βελτιώνει το Fiesta ST και μας δίνει μια πρώτη γεύση για τα έξτρα που θα διαθέσει στο μέλλον για το ST η Ford Oz.

H βρετανική Μ-Sport συνεργάζεται με τη Ford εδώ και δεκαετίες χάρη στη λειτουργία του επιχείρισης Ford World Rally Team.

Με το που η Fοrd εγκατέλειψε επίσημα το World Rally Championship στο τέλος του 2012, ο Malcolm Wilson, επικεφαλής της M-Sport, πήρε την απόφαση να προχωρήσει ως ιδιώτης στη διοργάνωση, εξελίσσοντας μια γκάμα από Ford Fiesta, ειδικά προετοιμασμένα για ράλι, προκειμένου κάποιος να συμμετάσχει σε πολλές κατηγορίες, σε όλον τον κόσμο.

Η εξειδίκευση αυτή μεταφέρεται πλέον και στα αυτοκίνητα δρόμου, αυτά που μπορεί να αγοράσει ο καθένας μας, με βάση αυτή τη φορά το Ford Fiesta ST, εξελιγμένο σε συνεργασία με την Permashine.

«Σε συνέχεια της επιτυχίας του ευρωπαϊκού Transit M-Sport, θεωρήσαμε σωστό να παρουσιάσουμε κι ένα Ford Fiesta M-Sport Edition», είπε ο Wilson. «Είμαι πολύ ευτυχής που ανακοινώνω ότι μόλις ολοκληρώσαμε το πρώτο πρότζεκτ μας για το δρόμο –εξελιγμένο σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας στην Permashine -που θα είναι σύντομα διαθέσιμο».

To Fiesta M-Sport Edition που προέκυψε ενσωματώνει μια πλειάδα από αναβαθμίσεις που το ενισχύουν αφενός αισθητικά, αλλά προσθέτουν και μερικά πολύ σοβαρά συστήματα κάτω από τις λαμαρίνες, τα γυαλιστερά μαύρα σπόιλερ και τα γραφικά, απόσταγμα της εμπειρίας από τα ράλι. Η μέγιστη ισχύς του 4κύλινδρου 1.600άρη κινητήρα τούρμπο ανέβηκε από τα 182 στα 215 άλογα και η μέγιστη ροπή από τα 24,5 στα 32,6 kgm, νούμερα που υποσκελίζουν ακόμα και το overboosting του στοκ Fiesta ST -200 PS και 29,6 kgm.

To κιτ MP215 το προμηθεύει η Mountune, εταιρεία που αντιπροσωπεύεται και στην Ελλάδα, οπότε φανταζόμαστε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και εδώ αν υπάρχει η απαιτούμενη επιχειρηματική διάθεση και φυσικά η ζήτηση.

Προαιρετικά υπάρχει διαθέσιμη μια εισαγωγή αέρα, σχεδιασμένη από την M-Sport, που πάει πακέτο με φίλτρο Pipercross και custom-built εξάτμιση από την Chris Tullett Exhausts, εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή των εξατμίσεων του Fiesta RS WRC.

Εκτός από τις βελτιώσεις που αφορούν την ισχύ του Fiesta ST, η M-Sport Edition, για να κάνει σπορ την κατανομή της ροπής, φορά μπλοκέ διαφορικό της Quaife για το 6άρι χειροκίνητο σασμάν IB6. Ελαφρού κράματος είναι και οι 17άρες ζάντες OZ Superturismo LM 17, φινιρισμένες σε ματ γραφίτη και περιλαμβάνονται στο στάνταρ πακέτο.

Οι πιο σκληροπυρηνικοί μπορούν να παραγγείλουν το έξτρα «handling pack» που περιλαμβάνει ανεστραμμένα γόνατα Bilstein με ελατήρια της Eibach κι ένα πακέτο-μαμούθ της Alcon για τα φρένα με δίσκους 332 mm και σωληνώσεις με μπλεντάζ της Goodridge.

Όλα τα Fiesta M-Sport Edition  έρχονται με κεντημένα διακριτικά «M-Sport» στα καθίσματα, τιμόνι με επένδυση δέρματος Nappa και διακοσμήσεις Alcantara, λεβιέ ταχυτήτων με ανθρακονημάτινες διακοσμήσεις και ανθρακονημάτινο πλακίδιο με αριθμό κατασκευής, όπως αρμόζει στο στάτους περιορισμένης παραγωγής του αυτοκινήτου.

«Πρόκειται για ένα πραγματικό hot hatch με μπλοκέ Quaife στο κιβώτιο, καθώς και μια πλατφόρμα υποδοχής και άλλων ψαγμένων συστημάτων. Είναι φανταστικό σε όψη και πηγαίνει στο δρόμο όπως δείχνει», συνόψισε ο Wilson.

[Πηγή Μ-Sport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube