FIAT 124 Spider V8! Διότι και η FIAT θέλει τον Αμερικανό της!

FIAT 124 Spider V8! Διότι και η FIAT θέλει τον Αμερικανό της!

Ποιος τα κ@@νει τα τούρμπο; Η Flyin’ Miata βάζει μοτέρ V8 στο FIAT 124 Spider για να το απογειώσει.

Τα μαστόρια από τη FlyinMiata είναι παγκοσμίως γνωστά για τη μετατροπή του στάνταρ και ταπεινού Mazda MX-5 σε φλογοβόλο τέρας, συνήθως με την προσθήκη ενός μοτέρ V8.

O βελτιωτικός οίκος από το Colorado μόλις αποκάλυψε την τέταρτη γενιά του MX-5 με έναν κινητήρα LS3 V8 κάτω από το καπό της και 525 άλογα στον πίσω άξονα. Αλλά… Αλλά παράλληλα είναι έτοιμη η ίδια εκδοχή και στο αδελφό μοντέλο, το εξ Ιταλίας ορμώμενο, το νέο FIAT 124 Spider.

Ναι καλά διαβάσατε! Ο Keith Tanner της Flyin’ Miata επιβεβαίωσε στο Road & Track ότι η εταιρεία βελτιώσεων σχεδιάζει να ξεκινήσει να διαθέτει μετατροπή με μοτέρ V8 και για το FIAT 124 Spider, παράλληλα με το MX-5. Βέβαια, όπως είπε, δεν έχει ακόμα κατασκευάσει το πρωτότυπο 124 V8, αλλά καθώς το αυτοκίνητο είναι παρόμοιο με το MX-5, o Tanner είπε ότι η πλειονότητα των απαιτούμενων μετατροπών και βελτιώσεων καλύπτει και τα δύο αυτοκίνητα.

«Διότι [το 124 Spider] έχει τόσα πολλά κοινά στοιχεία με το MX-5, έτσι που το πρώτο μας αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι και πελάτη», δήλωσε ο  Tanner. «Κάτω από τις λαμαρίνες, ό,τι τα κάνει διαφορετικά αυτοκίνητα θα το πετάξουμε».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Abarth 124 Spider

Επιπλέον, ο Tanner θεωρεί ότι το FIAT θα είναι πιο εύκολο στη μετατροπή απ’ ό,τι το MX-5, καθώς έχει ψηλότερο καπό και διάταξη για ιντερκούλερ από τη μάνα του, μιας και είναι τούρμπο. Τα ηλεκτρονικά τα μοιράζονται εξίσου και τα δύο αυτοκίνητα, οπότε όλα τα όργανα ελέγχου και το σύστημα πολυμέσων θα λειτουργεί όπως αν έβγαιναν από το εργοστάσιο. Ναι καλά ξαναδιαβάσατε! Η Flyin’ Miata βρήκε τον τρόπο να κάνει ένα μοτέρ GM V8 να επικοινωνεί με το στοκ καντράν του MX-5 ή του 124 Spider.

Ο βελτιωτής έχει ήδη ένα 124 Spider στο στόλο του και εργάζεται πάνω του προκειμένου να εξελίξει νέα κομμάτια και συστήματα, επιπρόσθετα της μετατροπής σε V8.



O Tanner υπολογίζει τη μετατροπή του 124 σε V8 στα $50.000 συν το αυτοκίνητο, το ίδιο δηλαδή ποσό που χρεώνει η Flyin’ Miata για τη μετατροπή στο Mazda MX-5. Φυσικά ακούγονται (και είναι) πολλά τα λεφτά, αλλά μην ξεχνάμε και τι μπαίνει επάνω: Μοτέρ LS3 του κουτιού, σασμάν Tremec T56, μπλοκέ διαφορικό, αναβαθμισμένες αναρτήσεις, φαρδύτερα λάστιχα και μεγάλα δισκόφρενα Brembo.  

Τώρα θα μου πεις ότι θες το λιγότερο 31 χιλιάρικα για ένα 124 Spider και άλλα 44 (το πενηντάρι σε ευρώ) για τη μετατροπή, οπότε η σούμα μας κάνει 75. Βάλε κι άλλα πέντε με δέκα χιλιάρικα τα πήγαινε έλα, 85. Με 71 χιλιάρικα όμως παίρνεις μια Porsche 718 Boxster και με σκάρτα 90 μια Boxster S. Ναι, αλλά με το FIAT θα έχεις παραπάνω 225 άλογα στη μια περίπτωση και 175 στην άλλη, σε ένα μικρότερο και πιο ελαφρύ πακέτο. Χώρια που δεν θα κυκλοφορεί δεύτερο.

Για σκεφτείτε το, οι έχοντες

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube