Επίσημο: Νέο MINI John Cooper Works Challenge

Επίσημο: Νέο MINI John Cooper Works Challenge

Μόνο 100 κομμάτια από αυτό το πιστάδικο John Cooper Works θα κατασκευαστούν και θα διατεθούν στην αγορά του Ηνωμένου Bασιλείου.

Η MINI αποκάλυψε μια νέα βερσιόν του John Cooper Works, προσανατολισμένη για χρήση στην πίστα, εμπνευσμένη από το πρόσφατό της αγωνιστικό MINI Challenge.

Με πρόγραμμα να ντεμπουτάρει στο Goodwood Festival of Speed, το JCW Challenge βασίζεται κατά κύριο λόγο στο στάνταρ JCW. Μοιράζεται δε με αυτό τις ίδιες προδιαγραφές, όπερ σημαίνει ότι το δίλιτρο μοτέρ τούρμπο αποδίδει 231 PS και 32,6 kgm, ενώ για το σπριντ των 0-100 km/h χρειάζεται 6,3”.

Με πρόγραμμα παραγωγής μόλις 100 αυτοκίνητα που προορίζονται μόνο για τη βρετανική αγορά, το JCW Challenge ξεχωρίζει οπτικά χάρη στις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός, τις προεκτάσεις στα φρύδια των θόλων και στο πίσω σπόιλερ. Όλα τα επιπλέον στοιχεία αποτελούν μέρος του καταλόγου του πακέτου JCW Pro Accessories που είναι έξτρα στο στάνταρ μοντέλο.

Οι μηχανολογικές αλλαγές, περιλαμβανομένου του σασί, των ελαστικών και των αλλαγών στα φρένα, προέρχονται από προμηθευτές που ήδη συνεργάζονται με τη MINI για το αγωνιστικό Challenge. Η βρετανική Nitron προμηθεύει τα ελατήρια και αμορτισέρ coilover που ρυθμίζουν τόσο τη συμπίεση όσο και τη έκταση της ανάρτησης, καθώς και το ύψος της. Ρυθμίσεις που είναι προτεινόμενες ανάλογα, για χρήση στο δρόμο ή στην πίστα.

Το νέο MINI John Cooper Works Challenge διαθέτει επίσης αυτόματο μπλοκέ της Quaife και τακάκια για τα δισκόφρενα από τη Mintex. Το αυτοκίνητο πατά σε μαύρες 17άρες ζάντες που είναι μισή ίντσα φαρδύτερες από αυτές του στάνταρ JCW, ζάντες που επιλέχτηκαν για μάξιμουμ επίδοση, όπως λέει η MINI, μειώνοντας τη μη αναρτώμενη μάζα μέχρι και 2,5 κιλά ανά τροχό.

Στην καμπίνα υπάρχουν καθίσματα με υφασμάτινη επένδυση  Carbon Black, ενώ το ταμπλό στη μεριά του συνοδηγού αναγράφει τον αύξοντα αριθμό κατασκευής του μοντέλου. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει παρκοραντάρ πίσω, αισθητήρες βροχής για τους καθαριστήρες και αισθητήρες για τα φώτα, καθώς και προσαρμοζόμενα φώτα LED εμπρός.

Η τιμή του νέου MINI John Cooper Works Challenge στη Βρετανία είναι £32.000 ή €40.390, ποσό κατά £8.950 μεγαλύτερο από την τιμή του στάνταρ JCW. Το αυτοκίνητο διατίθεται με «κλειστές» προδιαγραφές, περιλαμβανομένου του χρώματος White Silver, της μαύρης οροφής και του πακέτου των γραφικών για το αμάξωμα.

[Πηγή ΜΙΝΙ UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube