Εντυπωσιακό restomod σε ένα Toyota FJ40 Land Cruiser

Εντυπωσιακό restomod σε ένα Toyota FJ40 Land Cruiser

Αυτό είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό restomod που έχει γίνει ποτέ σε ένα Toyota FJ40 Land Cruiser. Δυστυχώς για εμάς τους κοινούς θνητούς θα παραμείνει όνειρο, καθώς πωλείται έναντι $135.000.

Το εικονιζόμενο Toyota FJ40 Land Cruiser, είναι παραγωγής του 1983 και υπεύθυνος για την εντυπωσιακή αυτή αναβίωση είναι ο οίκος Leyton Cars Classics που εδρεύει στη Μπογκοτά της Κολομβίας.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε ματ πράσινο χρώμα (Militia Green), έχει πορτοκαλί αφαιρούμενη κουκούλα, σύγχρονα LED φωτιστικά σώματα, νέα μάσκα, νέους προφυλακτήρες και καθρέπτες αλλά και έναν «εργάτη» της Warn, ικανό να «τραβήξει» έως 3,5 τόνους... 

toyota fj40

Φυσικά η παλέτα των τροποποιήσεων δε σταματά στα της εμφάνισης. Στο τεχνικό σκέλος συναντά κανείς νέες αναρτήσεις και αμορτισέρ, ένα νέο σύστημα διεύθυνσης καθώς και δισκόφρενα εμπρός. Ο κινητήρας τώρα, παρέμεινε ο κλασσικός των 4,2 lt (6κύλινδρος σε σειρά) που εφοδίαζε το μοντέλο, υπεβλήθει όμως σε ολικό restoration και συνεχίζει να συνεργάζεται με το 5άρι χειροκίνητο σασμάν της Toyota.

toyota fj40

Η καμπίνα, «ακολουθεί» σε χρωματικούς τόνους την εξωτερική βαφή του οχήματος (σε αμάξωμα και οροφή), διατηρεί τις αισθητικές φόρμες του παρελθόντος σε ότι αφορά τη σχεδίαση του ταμπλό αλλά εμπλουτίζεται με σύγχρονα συστήματα, όπως κλιματισμό - κάμερα οπισθοπορείας και πολλά ακόμα τεχνολογικά gadgets. 

To αυτοκίνητο από την ημέρα που ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του έχει διανύσει λιγότερα από 400 km και σύμφωνα με τον οίκο Leyton Cars Classics, ο αγοραστής του το περιμένει στις Η.Π.Α. καθώς κατέβαλλε το ποσό των $135.000 που απαιτούνταν για την απόκτηση του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube