Ένα VW Lupo με 1.800 ίππους! [video]

Ένα VW Lupo με 1.800 ίππους! [video]

Όταν θέλεις να φτιάξεις κάτι πιο δυνατό ακόμη και από την Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Πριν από το VW Fox και το σύγχρονο VW up!, το Lupo ήταν το μικρότερο αυτοκίνητο της μάρκας. Η ισχυρότερη έκδοση στην οποία κυκλοφόρησε ήταν αυτή με έναν 1600άρη κινητήρα 123 ίππων, το Lupo GTI.
To αυτοκίνητο όμως που βλέπουμε σήμερα απέχει πολύ από εκείνο το μοντέλο καθώς έχει μετατραπεί σε ένα «μίνι τέρας» που έχει περισσότερη δύναμη ακόμη και από την Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Τροποποιημένο από την DOP Motorsport στη Ρουμανία, αυτό το Lupo φορά έναν δίλιτρο TFSI που προέρχεται από ένα Golf R και αναβαθμίστηκε για βγάζει περίπου 900 ίππους. Αυτό ίσως δεν είναι και κάτι ασυνήθιστο στο χώρο των βελτιώσεων, αφού πολλά μικρά αυτοκίνητα τροποποιούνται έτσι ώστε να φορούν μεγάλους και ισχυρούς κινητήρες.

Το θέμα εδώ είναι ότι πίσω από τον οδηγό υπάρχει ακόμη ένας τέτοιος κινητήρας. Ναι, αυτό το Lupo φορά δύο κινητήρες ο καθένας από τους οποίους συνδέεται με ένα δικό του DSG κιβώτιο που στέλνουν την ισχύ στον αντίστοιχο άξονα. Αν προσθέσουμε την ισχύ των δύο κινητήρων φτάνουμε αισίως στους 1.800 ίππους!

Στο βίντεο, από το Santa Pod Raceway του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορούμε να δούμε πάντως ότι ο οδηγός δύσκολα μπορεί αν το ελέγξει, ενώ στο 2:35 του βίντεο μπορείτε επίσης να δείτε τον οδηγό να χρησιμοποιεί και τους δύο επιλογείς. Σε κάθε περίπτωση οι μηχανικοί έχουν μπόλικη δουλειά να κάνουν ακόμη έως ότου καταφέρουν (αν καταφέρουν) να βάλουν όλη αυτή τη δύναμη στο δρόμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube