Ένα Peugeot 106 με κινητήρα από Mitsubishi Evo! [video]

Ένα Peugeot 106 με κινητήρα από Mitsubishi Evo! [video]

Αυτό το Peugeot 106 Evo δε μοιάζει με κανένα άλλο.

Το Peugeot 106 είναι μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές για μετατροπές κάθε είδους, όμως το συγκεκριμένο όχημα του Γάλλου Philippe Duperray είναι κάτι μοναδικό καθώς φορά κινητήρα από Mitsubishi Evo!

To project ξεκίνησε το 2012 συνδυάζοντας ένα μεταχειρισμένο Peugeot 106 (που αγοράστηκε έναντι 350€) και ένα Mitsubishi Evo IV. Τα δύο αυτοκίνητα ξεγυμνώθηκαν στο σασί τους, και ξεκίνησε η επίπονη διαδικασία του κόψε-ράψε ώστε να γίνει η "μεταμόσχευση" κινητήρα και ανάρτησης. Μετά από χιλιάδες εργατοώρες το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τον ιδιοκτήτη ο οποίος συνεχίζει να το βελτιώνει μέχρι σήμερα.

Ας δούμε όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Ο κινητρήρας 2,3 λίτρων του Mitsubishi Evo IV έχει τούρμπο GTX3582 της Garrett, έμβολα Wiseco HD 1400, κεφαλή HKS v2, εκκεντροφόρο Kelford 280, χειροποίητη εξάτμιση και αρκετές ακόμα επεμβάσεις με αποτέλεσμα η απόδοση να ξεπερνά τους 660 PS και τα 859 Nm. Τα φρένα αποτελούνται από δίσκους 355 mm με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκους 300 mm με τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo πίσω (από Renault Megane RS). 

Εμφανισιακά, ξεχωρίζει το φαρδύ bodykit που προέρχεται από το 106 Maxi (προφυλακτήρες, φουσκωμένα φτερά, αεροτομή κτλ) και οι τροχοί Compomotive VLM 1880. Στο εσωτερικό βρίσκουμε πλήρες ρολ κέιτζ, αγωνιστικά καθίσματα Sparco REV Plus με ζώνες RRS και ταμπλό AIM MXL Strada.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Philippe Duperray στις σελίδες του στο Instagram και το Facebook. Μπορείτε επίσης να δείτε ολόκληρη την πορεία του project σε αυτό το άλμπουμ.

[Πηγή: Hot Ηatch]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube