Έχω και κότερο! Πάμε μια βόλτα; [video]

Έχω και κότερο! Πάμε μια βόλτα; [video]

Κρουαζιέρα και κάμπινγκ με Citroën CX... Ολλανδός μετέτρεψε μια Citroën CX Break σε ένα μικρό αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και στη συνέχεια σε αμφίβιο. Μια μετατροπή που διήρκεσε 20 χρόνια!

Η Citroën CX ήταν γνωστή στην εποχή της για την αεροδυναμική απόδοση. Εκείνο που δεν ξέραμε είναι ότι θα μπορούσε να είναι και σφόδρα υδροδυναμική! 

Το στοκ αυτοκίνητο λοιπόν ξεκίνησε την καριέρα του σε άλλα χέρα ως μια Citroën CX Break 2400 IE του 1983, με μοτέρ 128 ίππων. Ο σημερινός ιδιοκτήτης την απέκτησε το 1996 με 189.000 km στο οδόμετρο. Και παθιασμένος με την αποκατάσταση και τη μετασκευή αυτοκινήτων, βάλθηκε να φτιάξει τη Citroen του σε αυτοκίνητο για κάμπινγκ.

Ολλανδός ιδιοκτήτης Citroën CX μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε ένα μικρό… αμφίβιο αυτοκινούμενο! Άνετο τόσο στον δρόμο όσο και στο νερό!

Έτσι, η Citroën CX Break εξοπλίστηκε με διπλό κρεβάτι, κουζίνα υγραερίου, βρύση με νεροχύτη και δεξαμενές για καθαρό και χρησιμοποιημένο νερό, και ψυγείο. Αλλά και μια μαλακή αναδυόμενη οροφή που εγκαταστάθηκε μετά το κόψιμο και την αφαίρεση της μεταλλικής οροφής για να του δώσει επιπλέον αέρα 80 πόντων στην καμπίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μάρκες που έσβησαν: Amphicar 1961-1967 [video]

Ο ιδιόρρυθμος Ολλανδός σιτροενάκιας όμως είχε την ιδέα να κάνει τη Citroën του και… μαούνα για να περιηγείται στα πολλά κανάλια και σε άλλες πλωτές οδούς της Ολλανδίας. Ύστερα από κάμποσα χρόνια που το πρότζεκτ εγκαταλείφθηκε, τελικά υλοποιήθηκε το 2003.

Σαλπάροντας και για κάμπινγκ με Citroën CX, Photo © kamfibie.com

Για να γίνει αμφίβια, η Citroën CX τροποποιήθηκε σημαντικά. Το πάτωμά της χαμήλωσε και οι υγροπνευματικές αναρτήσεις αφαιρέθηκαν για να αυξηθεί η διαδρομή τους κατά τέσσερα εκατοστά. Έτσι, οι τροχοί έπαψαν να προεξέχουν υπερβολικά κάτω από το αμάξωμα στη χαμηλή θέση.

Ο εμπρός προφυλακτήρας μετακινήθηκε προς τα εμπρός κατά 10 cm και ένας «καθρέφτης» για μια εξωλέμβια μηχανή προστέθηκε στο πίσω μέρος. Όλα τα ανοίγματα βέβαια εξοπλίστηκαν με στεγανά διαφράγματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αμφίβιο λεωφορείο για περιήγηση στο λιμάνι του Αμβούργου [video]

Φυσικά, τα μικρότερα ανοίγματα μεταξύ της καμπίνας και του μηχανοστασίου, όπως αυτά πίσω από τα πεντάλ, έχουν σφραγιστεί. Η εισαγωγή αέρα έγινε σνόρκελ και η εξάτμιση μετακινήθηκε με την μπούκα ψηλά, βλέποντας προς τα πάνω. Για ασφάλεια μάλιστα, έχουν τοποθετηθεί και αυτόματες αντλίες.

Αν ρωτάτε για τις διστάσεις, να σας πούμε ότι το «όχημα» έχει πλέον μήκος 6,32 m. Αλλά πάνω απ’ όλα ταξιδεύει στο νερό. Ο ιδιοκτήτης του μάλιστα έφτασε με τη Citroën CX μέχρι τη Γαλλία, όπου και φωτογραφήθηκε στο νερό, πλέοντας στην Αμιένη, μέσα στον ποταμό Somme, πλησιάζοντας το γέφυρα του Cange.

Όσο για τον τίτλο του θέματος, «Έχω και κότερο! Πάμε μια βόλτα;», ας απολαύσουμε τον Κώστα Βουτσά να το λέει στην ταινία του '65, «Κορίτσια για φίλημα».

[Πηγή kamfibie.com]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube