Έχετε ξαναδεί ΒΜW 3-Series Compact με V12 κινητήρα;

Έχετε ξαναδεί ΒΜW 3-Series Compact με V12 κινητήρα;

Στη Νορβηγία πωλείται μια BMW 3-Series Compact στην καρδιά της οποίας χτυπά ο V12 κινητήρας από μία 850CSi.

H αλήθεια είναι ότι η BMW 3-Series Compact δεν αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια κουπέ στον κόσμο. Η συγκεκριμένη όμως, είναι πραγματικά μοναδική!

Πωλείται στη Νορβηγία και σύμφωνα με την αγγελία της, πριν από περίπου 16 χρόνια, ο ιδιοκτήτης της θέλησε να τοποθετήσει το μεγαλύτερο μοτέρ της BMW στο μικρότερο μοντέλο της εταιρίας! Το αποτέλεσμα; Κάτω από το καπό της δεν βρίσκεται πια ο τετρακύλινδρος με τον οποίο βγήκε από την γραμμή παραγωγής, αλλά ο ατμοσφαιρικός V12 των 5,6 lt από μία 850CSi.

BMW 3-Series Compact

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει απόδοση 380 PS και 550 Νm ροπής χαρίζοντας στο μακρύ διθέσιο κουπέ τελική ταχύτητα 251 km/h και επιτάχυνση για τα πρώτα 100 km/h της τάξης των 6''. Εάν αναλογιστούμε το χαμηλότερο βάρος της 3-Series Compact, οι επιδόσεις της αναμένονται ακόμα πιο εκρηκτικές.

H ισχύς περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν πέντε σχέσεων. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο θηριώδης V12 ακούγεται πολύ πιο ωραία από το μικρό τετρακύλινδρο μοτέρ. 

BMW 3-Series Compact

Για να διαχειριστεί την επιπλέον ισχύ, το σύστημα ανάρτησης προέρχεται πλέον από μια Ε36 Μ3. Επιπλέον, τα καθίσματα, το ταμπλό και το καντράν προέρχονται και αυτά από μια M3. Οι ζάντες είναι ρέπλικα Hartge.

Τέλος, τo αυτοκίνητο έχει διανύσει 104.000 km και δείχνει να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Όσον αφορά την τιμή πώλησης αυτής της πραγματικά σπάνιας 3-Series Compact, ο ιδιοκτήτης της ζητά περίπου €30.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube