Η McLaren 720S ταπεινώνει τα hypercars στο 400άρι! [video]

Η McLaren 720S ταπεινώνει τα hypercars στο 400άρι! [video]

Με χρόνο 9,733” είναι και επισήμως πιο γρήγορη από την «Αγία Τριάδα» των υβριδικών LaFerrari, McLaren P1 και Porsche 918 Spyder.

To Dragtimes είχε χρονομετρήσει πρόσφατα τη McLaren 720S στα 9,9” το 1/4 μιλίου (0-402 m), αλλά «ήξερε ότι θα ήταν ακόμα πιο γρήγορη κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες».

Οι συνθήκες αυτές βρέθηκαν στο ATCO Raceway του New Jersey, με θερμοκρασία 14,4 βαθμών Κελσίου, χαμηλή υγρασία και δείκτη συνθηκών DA -1.100 (όσο χαμηλότερος, τόσο καλύτερα).

Σε αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, η 720S έκανε το 400άρι σε μόλις 9,7” με ταχύτητα εξόδου πάνω από 236 km/h. Και το έκανε πολλές φορές, για να κλείσει το στόμα κάθε αμφισβητία.

Επειδή για μια γρήγορη εκκίνηση απαιτούνται ζεστά λάστιχα και δεν υπήρχε η δυνατότητα για burn-out, ο ιδιοκτήτης της McLaren χρησιμοποίησε θερμαντικές κουβέρτες, οι οποίες χώρεσαν μια χαρά κάτω από το μπροστινό καπό, μαζί με μια γεννήτρια, δύο γρύλους και άλλα πράγματα (βλ. φωτογραφική gallery).

Η επίδοση της –εντελώς νορμάλ– McLaren είναι πολύ εντυπωσιακή, αλλά και πάλι υπολείπεται λιγάκι του 9,65” που είχε πετύχει το Dodge Challenger SRT Demon. Οπότε μείνετε συντονισμένοι…

 [Πηγή: Dragtimes μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube