Η Hondata δίνει στο Type R 50 άλογα και 10 κιλά ροπή

Η Hondata δίνει στο Type R 50 άλογα και 10 κιλά ροπή

Σοβαρή βελτίωση χωρίς… χειρουργείο, προσφέρει ήδη η Hondata για το νέο Type R. Το πλαίσιο πάντως το σηκώνει.

Η καλιφορνέζικη εταιρεία βελτίωσης Hondata προσφέρει ένα κιτ βελτίωσης κινητήρα για το νέο Honda Civic Type R που ανεβάζει την ιπποδύναμη κατά 50 ίππους και τη ροπή κατά 10 kgm.

Το καλύτερο είναι ότι το FlashPro κιτ, όπως λέγεται, κοστίζει μόλις $695 στην Αμερική. Μιλάμε για μια βελτίωση με νέο λογισμικό, αφού η εταιρεία επεμβαίνει μόνο στη χαρτογράφηση του εγκεφάλου του κινητήρα χωρίς να πειράζει καθόλου το hardware.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Honda θα κυνηγήσει το ρεκόρ σε διάσημες πίστες με το Civic Type R και τον Jenson Button

Μετά από δοκιμές που έκανε η Hondata στο δυναμόμετρο, έχουν δημιουργηθεί διαφορετικοί χάρτες ανάλογα με τον τύπο καυσίμου. Με βενζίνη 91 οκτανίων η αύξηση είναι μικρότερη, 33 άλογα και 5,4 kgm ροπή. Με βενζίνη 93 οκτανίων και πάνω η αύξηση είναι +50 και +10, μιλώντας για άλογα και κιλά ροπής αντίστοιχα. Η Hondata διαθέτει και ένα πιο extreme πρόγραμμα για μίγμα αιθανόλης Ε25 με το οποίο η αύξηση σε ισχύ αγγίζει τους 60 ίππους και σε ροπή τα 11 kgm.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με το Honda Civic Type R και το V-Box στα Μέγαρα
 

Σε σχέση με το προηγούμενο Civic Type R, το νέο μοντέλο έχει ουσιαστικά τον ίδιο κινητήρα αλλά διαφορετική εξάτμιση και ελαφρύτερο βολάν. Οι αλλαγές αυτές έχουν δώσει μια θεωρητική αύξηση ισχύος σχετικά μικρή, μόλις 10 ίππων. Αλλά στην πράξη το μοτέρ είναι κυριολεκτικά μεταμορφωμένο. Ενώ το προηγούμενο δεν έπειθε για την θεωρητική ισχύ των 310 ίππων, δεν ήταν αρκετά εύστροφο και είχε μέτρια απόκριση, το σημερινό είναι πραγματικό πυροβόλο. Παρόλα αυτά, το πλαίσιο έχει τόσο μεγάλες δυνατότητες που σίγουρα μπορεί να διαχειριστεί τα +50 άλογα και να τα αξιοποιήσει για ακόμη καλύτερους χρόνους στις πίστες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube