Dodge Viper GTS με 710 άλογα από την GeigerCars

Dodge Viper GTS με 710 άλογα από την GeigerCars

Ο Γερμανός βελτιωτής GeigerCars εξέλιξε και παρουσίασε ένα νέο βελτιωτικό πρόγραμμα για το Dodge Viper GTS.

Υπάρχουν κάποιοι βελτιωτικοί οίκοι και ειδικά στη Γερμανία που εξειδικεύονται στη βελτίωση αμερικανικών αυτοκινήτων. Ένας από αυτούς είναι και η GeigerCars.

Μόλις πριν από λίγους μήνες είχαμε αναφερθεί και πάλι σε αυτήν όταν βελτίωσε την Corvette C7 Stingray και την Corvette Ζ06, αλλά και ένα Grand Cherokee SRT. Ενώ δεν παρέλειψε να περιποιηθεί και τη νέα Ford Mustang. Αυτή τη φορά καταπιάστηκε με το βελτιωτικό πρόγραμμα ενός πιο «κακού μηχανήματος» που δεν είναι άλλο από το Dodge Viper των προδιαγραφών GTS.

Εκείνο φυσικά που περιμένεις να ακούσεις είναι τι έχουν κάνει οι Γερμανοί με τον παλαιάς σχολή, «φορτηγήσιο» 8,4λιτρο ατμοσφαιρικό V10. Το θηριώδες μοτέρ λοιπόν υιοθέτησε ένα τροποποιημένο φιλτροκούτι, νέα custom σπορ εξάτμιση με σωληνωτό χταπόδι και σπορ καταλύτες. Ο εκ νέου προγραμματισμός της ECU -και για την υποστήριξη των παραπάνω- ανέβασε τη μέγιστη ισχύ του αυτοκινήτου στους 710 PS στις 6.100 rpm και τη μέγιστη ροπή στα 87,8 kgm στις 5.500 rpm. Οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν σημαντική αύξηση από τους 654 PS και τα 82,9 kgm του στοκ μοτέρ.

Το αποτέλεσμα της παραπανίσιας ισχύος, βελτίωσης που κοστίζει €11.900, είναι το αναβαθμισμένο Dodge Viper GTS να χρειάζεται 2,9” για να φτάσει στα πρώτα 100 km/h από στάση, ενώ σταματά την επιτάχυνσή του στα 341 km/h. Εκτός από την παραπανίσια ισχύ από το χειροποίητο και εξ ολοκλήρου από αλουμινένιο κινητήρα V10, η Geiger Cars τοποθετεί κατόπιν παραγγελίας και έναντι €4.700 ένα πακέτο αναρτήσεων coilover KW Variant 2 που χαμηλώνει το Viper GTS τρεις πόντους. Ακόμη, οι πιο μερακλήδες μπορούν να τοποθετήσουν ανθρακονημάτινο body kit που περιλαμβάνει εμπρός χείλος στο σπόιλερ και πίσω ποδιά με διαχύτη και νέο σπόιλερ.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι φημολογείται η κατάργηση του Viper από τη Fiat Chrysler Automobiles το 2017, χωρίς απ’ όσο γνωρίζουμε να υπάρχει στον ορίζοντα αυτοκίνητο που να προορίζεται ή να μπορεί να το αντικαταστήσει.

[Πηγή GeigerCars]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube