Dodge Viper για 12 νοματαίους!

Dodge Viper για 12 νοματαίους!

Στις ΗΠΑ, οι λιμουζίνες αποτελούν μέρος της αυτοκινητικής παράδοσης. Οπότε δεν είναι παράξενο να βλέπεις ξεχειλωμένες μπερλίνες και SUV να κυκλοφορούν στο Las Vegas ή στο Beverly Hills. Όπως αυτή τη λιμουζίνα Dodge Viper που πωλείται στο eBay!

Dodge Viper Limo

Επισήμως, η Dodge Viper κατασκευάστηκε μόνο ως ρόουντστερ, γνωστή ως Viper RT/10 ή ως κουπέ -Viper GTS. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, η μεταφορική της ικανότητα εξαντλείτο σε μόλις δύο επιβάτες.

Ακόμη «χειρότερα», υπήρχε επίσης μια μονοθέσια μπαρκέτα που ονομαζόταν Viper Michalak ChallengeR, όπως αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Viper Michalak ChallengeR

Αυτή η αποκλειστική παραλλαγή λιμουζίνας, η οποία διατίθεται προς πώληση στο eBay, δεν προέρχεται από τον κατάλογο της Dodge. Με σαφώς πιο… οικογενειακό προσανατολισμό, μπορεί να μεταφέρει έως και 12 άτομα.

Και μπορεί να γίνει το ιδανικό όχημα για μια -αν μη τι άλλο- αξιοπρόσεχτη αναχώρηση την ημέρα του γάμου σου με τη λευκή του περιβολή, ενισχυμένη με μπλε ρίγες, αναφορά στη 25η επέτειο του μοντέλου. Το αυτοκίνητο χρονολογείται από το 1996 και έχει μόλις 5.900 μίλια ή λιγότερο από 9.500 χιλιόμετρα στο οδόμετρο.

Dodge Viper Limo

Η limo που βλέπετε λοιπόν αποτελεί μοναδικό επίτευγμα, με το αμάξωμά της να έχει φτάσει σε μήκος τα 7,62 m. Προς υπενθύμισή σας, η Viper RT/10 που χρησίμευσε ως βάση ήταν στην αρχική μορφή της μόλις 4,46 m. 

Ο σημερινός ιδιοκτήτης της, με έδρα το Las Vegas στη Nevada, επισημαίνει ότι ο αρχικός κινητήρας, ένας 8λιτρος V10 που αποδίδει 415 ίππους, παρέμεινε στη θέση του κάτω από το καπό. Συνδυάζεται δε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Τα μηχανικά μέρη λοιπόν παρέμειναν στοκ εκτός από την επιμήκυνση του άξονα μετάδοσης φυσικά, προκειμένου να φτάσει στον πίσω άξονα.

Dodge Viper Limo
To εσωτερικό για τους εμπρός έχει παραμείνει αναλλοίωτο και είναι όπως της στάνταρ Viper RT/10 που βλέπετε εδώ.

Οι βασικές δύο πόρτες του αυτοκινήτου διατηρήθηκαν για χρήση από τον οδηγό και τον συνοδηγό του, ενώ οι δέκα επιβάτες της «μπανιέρας», πίσω, θα πρέπει να ικανοποιηθούν από ένα και μόνο άνοιγμα στο φτερό κοντά στον τροχό.

Στη δημοπρασία όπου και βγήκε το αυτοκίνητο έναντι 135.000 δολαρίων ή για το ισοδύναμο των 115.000 ευρώ, αυτή η μοναδική Viper δεν κατάφερε να βρει αγοραστή, καθώς κανένας χρήστης του web δεν έχει υποβάλει προσφορά. Η εξαιρετικά περιορισμένη γνωστή χρήση της (εκδηλώσεις, διαφημίσεις και τηλεοπτικές εκπομπές) και -κυρίως- η έλλειψη διακριτικότητας αδιαμφισβήτητα εξηγεί αυτή την έλλειψη ενδιαφέροντος.

Dodge Viper Limo

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube