Dodge Charger του 1970 με 1.650 άλογα! [video]

Dodge Charger του 1970 με 1.650 άλογα! [video]

Βελτιωτής έβαλε στο κλασικό muscle car έναν κινητήρα από αγωνιστικό ταχύπλοο ανοικτής θαλάσσης, δημιουργώντας ένα τέρας.

Η κλασική Dodge Charger των “Dukes of Hazzard” έχει γίνει το αντικείμενο κάθε είδους μετατροπών, αλλά η συγκεκριμένη ίσως να είναι η πιο εντυπωσιακή απ’ όλες.

H SpeedKore Performance ήθελε να φτιάξει κάτι πραγματικά ξεχωριστό, διότι ο πελάτης της ήταν ο Jay Leno, ο πολυεκατομμυριούχος Αμερικανός τηλεοπτικός αστέρας, που έχει μια πραγματικά απίστευτη συλλογή από σπάνια αυτοκίνητα.

Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη Dodge Charger Tantrum (που σημαίνει έκρηξη θυμού) τόσο ξεχωριστή δεν είναι τόσο το ανθρακονημάτινο αμάξωμά της, ούτε η φοβερή δουλειά που έχει γίνει στην ανάρτηση. Το μεγάλο ατού της βρίσκεται κάτω από το καπό.

Πρόκειται για έναν 9λιτρο κινητήρα Mercury Marine Racing από αγωνιστικό ταχύπλοο ανοικτής θαλάσσης, ο οποίος με δύο τουρμπίνες των 94 mm έχει φτάσει να αποδίδει 1.650 άλογα. Χίλια εξακόσια πενήντα.

Και για να είναι το αυτοκίνητο ακόμη πιο macho”, έχει χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο Tremec T56 –με χειρολαβή τύπου πιστολιού μάλιστα– κι έναν πολύ βαρέως τύπου πίσω άξονα 9 ιντσών της Ford.

Στο video, o ίδιος ο Jay Leno μιλάει για το αυτοκίνητο και το πάει και βόλτα. Η Charger Tantrum δείχνει ψαρωτική ακόμα και σταματημένη, οπότε φανταστείτε την να κάνει και εκκίνηση με φουλ σπινάρισμα, όπως στο video.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube