Δίλημμα; Ford GT ή Ford Mustang; Γιατί όχι και τα δύο; [video]

Δίλημμα; Ford GT ή Ford Mustang; Γιατί όχι και τα δύο; [video]

Το Mach 40 η διασταύρωση μιας Mustang με ένα Ford GT. Και είναι αληθινό.

Το λένε Mach 40 και είναι το αποτέλεσμα διασταύρωσης μιας Mustang με ένα Ford GT πρώτης γενιάς. Φυσικά δεν το έχει φτιάξει, εδώ λειτούργησε η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Το project ανήκει στον Terry Lipscomb, έναν συνταξιούχο μηχανικό που δεν στερείται φαντασίας και έμπνευσης. Το αυτοκίνητο έχει προφανώς διατηρήσει την κεντομήχανη διάταξη της πλατφόρμας. Για αυτό το λόγο οι αναλογίες δεν είναι όμοιες με της Mustang, με το εμπρός καπό σαφώς κοντύτερο σε σχέση με τον όγκο πίσω από την καμπίνα επιβατών. Ωστόσο όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία του pony car έχουν μεταφερθεί αρκετά πετυχημένα, ώστε το σύνολο να δείχνει σαν μια πατημένη και ξεχειλωμένη Mustang.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ford Mustang GT 5.0 σε δρόμο και πίστα [video]

Έχει 109 cm ύψος, λίγο μεγαλύτερο από του κανονικού Ford GT στο οποίο βασίζεται, αλλά χαμηλότερο από το σημερινό δεύτερης γενιάς μοντέλο. Ο κινητήρας δεν είναι ο V8 5,8 λίτρων της Mustan Mach 1 του ’69, από την οποία ο δημιουργός αντλεί έμπνευση. Είναι ένας επίσης V8, 5,4 λίτρων όμως, από Ford GT του 2006 με μηχανικό συμπιεστή και δυνατότητα καύσης αιθανόλης, με την ιπποδύναμη να φτάνει στους 850 ίππους.

Πηγή Carscoops
 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube