Δείτε αυτό το βελτιωμένο VW Golf R να πιάνει 354 km/h! [video]

Δείτε αυτό το βελτιωμένο VW Golf R να πιάνει 354 km/h! [video]

Το Golf R της HGP φορά twin-turbo κινητήρα VR6 με απόδοση 780 PS (!)

Το VW Golf R VII είναι ένα από τα ισχυρότερα μοντέλα της κατηγορίας, όμως ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος HGP το μεταμόρφωσε σε πραγματικό υπεραυτοκίνητο χάρη σε εκτενέστατες επεμβάσεις στα μηχανικά του μέρη, επιτρέποντας (επιβεβαιωμένη) τελική ταχύτητα 354 km/h (!)

Το ισχυρότερο Golf της HGP μπορεί εξωτερικά να μοιάζει με κάθε άλλο VW Golf R MK7.5, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Την θέση του γνωστού 2.0 TSI κάτω από το καπό έχει πάρει ένας βελτιωμένος twin-turbo VR6 3,6 λίτρων που αποδίδει 780 PS και 925 Nm στο δυναμόμετρο! (παλαιότερα ήταν διαθέσιμο και με 740 PS).

VW Golf R by HGP

Όλη αυτή η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων που συνεργάζεται με σύστημα τετρακίνησης quattro. Η μετάδοση προέρχεται από το Audi RS3 Sportback, όμως οι τεχνικοί της HGP έχουν επέμβει στο λογισμικό και έχουν ενισχύσει το συμπλέκτη για να αντέξει αυτά τα επίπεδα ισχύος. Βελτιωμένα είναι επίσης τα φρένα που αποτελούνται από δίσκους 400 mm με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός, και δίσκους 355 mm πίσω. Οι ζάντες 19" OZ Ultraleggera φορούν ελαστικά Pirelli P-Zero ενώ η ανάρτηση έχει εξαρτήματα της KW.

Όπως καταλαβαίνετε, η μακριά λίστα των μετατροπών (περισσότερα εδώ) δεν έρχεται οικονομικά, ανεβάζοντας το κόστος στις €96.000 μαζί με την τοποθέτηση. Βέβαια, πρέπει να ομολογήσουμε πως δεν είναι και λίγο να έχεις ένα Golf που - όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο - ανταγωνίζεται σε επιδόσεις ακόμα και μια Bugatti Veyron Grand Sport:

 

 

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σχετικό βίντεο που αποδεικνύει την τελική ταχύτητα του συγκεκριμένου Golf -  δηλαδή τα 354 km/h. Η δοκιμή έγινε νύχτα στην Autobahn, καθώς μόνο εκεί δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας. Όπως θα δείτε, μετά από τα 320 km/h το ταχύμετρο του Golf απενεργοποιήθηκε, αφού απλούστατα δεν υποστηρίζει τόσο υψηλές ταχύτητες. Έτσι, μετά από αυτό το σημείο η ταχύτητα είναι εμφανής μόνο από το ειδικό όργανο μέτρησης μέσω GPS.

Εκτός από την τελική, ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι και οι μετρήσεις επιτάχυνσης του HGP Golf, με 0-100 km/h σε 2,8", 0-200 km/h σε 7,8" και 0-300 km/h σε 18,1" (!)

(Για να δείτε την τελική ταχύτητα μπορείτε να πάτε κατευθείαν στο 5:30)

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube