Το Daihatsu Copen που έγινε… Nissan GT-R

Το Daihatsu Copen που έγινε… Nissan GT-R

Λύση σε όσους πάντα ήθελαν να κυκλοφορούν με το λιλιπούτειο αδερφάκι του Nissan GT-R δίνει πλέον η Liberty Walk, με το Daihatsu Copen GT-K.

Η Liberty Walk, την οποία γνωρίζουμε ως κατασκευαστή εξωφρενικών bodykits για μερικά από τα καλύτερα σύγχρονα supercars, αποδεικνύει ότι… έχει χιούμορ.

Γιατί σίγουρα χρειάζεται αρκετό χιούμορ, για να πραγματοποιήσεις σε ένα αυτοκίνητο πόλης αλλαγές που το κάνουν να παραπέμπει σε ένα από τα πιο ποθητά σπορ κουπέ της τελευταίας 10ετίας. Το πειραματόζωο σε αυτή την περίπτωση είναι το Daihatsu Copen 2ης γενιάς. Πρόκειται για ένα kei-car, δηλαδή για ένα μοντέλο με πολύ περιορισμένες διαστάσεις και κινητήρα 660 cc με τούρμπο, που ευνοείται από το ιαπωνικό φορολογικό σύστημα. Και ο στόχος είναι να μετατραπεί σε μικρό αδερφό του πανίσχυρου Nissan GT-R.

Για τη δημιουργία του GT-K, η Liberty Walk σχεδίασε νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες που παραπέμπουν σχεδιαστικά σε εκείνους του GT-R. Μάλιστα πίσω, ξεπροβάλουν και τέσσερις τεράστιες απολήξεις τιτανίου, αντίστοιχες με εκείνους που συναντάμε σε βελτιωμένα GT-R. Αν και για τους 64 PS του Copen είναι μάλλον περιττές… Στο πλάι, το «παρών» δίνουν τα χαρακτηριστικά, φουσκωμένα και πριτσινωμένα φτερά της φίρμας, τα οποία καλύπτουν οριακά τα φαρδύτερα ζαντολάστιχα, ενώ πίσω υπάρχει μια ψηλή αεροτομή που θυμίζει εκείνη του GT-R Nismo.

Liberty Walk Daihatsu Copen GT-K

Το πλήρες body kit που μετατρέπει ένα νορμάλ Daihatsu Copen σε GT-K κοστίζει -στην Ιαπωνία- σχεδόν €3.200. Από εκεί και πέρα όμως ο αγοραστής πρέπει να συνυπολογίσει το κόστος της εξάτμισης (€1.700), των ζαντών (€1.300) και της αερανάρτησης, που φέρνει το Copen όσο κοντά στο έδαφος χρειάζεται για να αναδειχθεί το σύνολο (€4.700). Μαζί με κάποιες ακόμα λεπτομέρειες όπως τα φώτα ημέρας LED του εμπρός προφυλακτήρα, το συνολικό κόστος ξεπερνά τα €11.000

Σίγουρα μπορούμε να σκεφτούμε όλοι πολλούς άλλους τρόπους για να ξοδευτεί ένα τέτοιο ποσό, αντί για το καγκούρεμα ενός συμπαθέστατου κατά τα άλλα Daihatsu Copen, αλλά περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα.

[Πηγή: Liberty Walk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube