BRABUS 850 XL: XL διαστάσεις και απόδοση [video]

BRABUS 850 XL: XL διαστάσεις και απόδοση [video]

Το κορυφαίο SUV της Mercedes-Benz μεταμορφώνεται σε αθλητή βαρέων βαρών.

Η BRABUS βελτιώνει εδώ και αρκετές δεκαετίες μοντέλα της Mercedes-Benz και το τελευταίο της δημιούργημα αφορά το κορυφαίο SUV, την GLS.

Η BRABUS 850 XL βασίζεται στην Mercedes-AMG GLS 63 που έχει V8 κινητήρα 5,5 λίτρων με απόδοση 585 ίππους και 77,5 kgm ροπή. Οι μηχανικοί της BRABUS αύξησαν τον κυβισμό του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 στα 6,0 λίτρα, αντικατέστησαν τις τουρμπίνες, ενίσχυσαν επιμέρους τμήματά του και επαναπρογραμμάτισαν τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα η ισχύς να φτάσει τους 850 ίππους και η ροπή τα 147,8 kgm.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι επιδόσεις έχουν αλλάξει κατηγορία, και τα πρώτα 100 km/h έρχονται από στάση για το θηριώδες SUV των 2,6 τόνων σε 4,2”. Η τελική ταχύτητα έχει ανέβει στα 300 km/h που επεμβαίνει και ο ηλεκτρονικός κόφτης για να προστατευθούν τα ελαστικά. Τα τελευταία έχουν διάσταση 295/35 και ντύνουν σφυρήλατους τροχούς διαμέτρου 23”.

Αλλαγές έχει υποστεί και η αερανάρτηση του μοντέλου, που πλέον το φέρνει 3 πόντους πιο κοντά στο έδαφος, ενώ η ειδικά εξελιγμένη εξάτμιση διαθέτει κλαπέτο ρύθμισης του θορύβου.

Οι αισθητικές διαφορές εντοπίζονται στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τον εντονότερο αεροδυναμικό διαχύτη και στις άφθονες ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες.

Στην καμπίνα, οι ουσιαστικότερες αλλαγές αφορούν τις διακοσμητικές φάσες και τα ταμπελάκια της BRABUS, ενώ το καφέ δέρμα της έκδοσης είναι κορυφαίας ποιότητας.

[Πηγή: BRABUS]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube