BMW 2 Series Coupé με 820 άλογα [video]

BMW 2 Series Coupé με 820 άλογα [video]

Η HGK Motorsport δημιούργησε την F22 Eurofighter, ένα ντριφτάμαξο βασισμένο στην 2 Series Coupé, με 820 άλογα και πέτσωμα από κέβλαρ.

F22 Eurofighter; Τι είναι τούτο πάλι; Σύμπραξη της Lockheed με τις Alenia Aermacchi, Airbus Group και BAE Systems για το υπέρ-αεροσκάφος; Εγένοντο εις «σάρκαν» μίαν το F22 Raptor με το Eurofighter;

Όχι! Πρόκειται για μια μετατροπή που έχει για βάση την BMW F22, τον κωδικό που χρησιμοποιεί η βαυαρική εταιρεία για την 2 Series Coupé, το γεννήτορα και της εκρηκτικής M2. Και αυτό ειδικά το κομμάτι στο οποίο αναφερόμαστε είναι ένα σούπερ ενισχυμένο δημιούργημα της HGK Motorsport.

Ο Λετονός βελτιωτής αγωνιστικών αυτοκινήτων μετασκεύασε ολοκληρωτικά τη μικρή BMW για να γίνει όπλο του ντρίφτινγκ, γδύνοντάς της τελείως αφήνοντας μόνο το βασικό πλαίσιο και ανακατασκευάζοντάς την εκ βάθρων. Κάτω από το καπό τοποθετήθηκε ένα μοτέρ General Motors LS V8 «του κουτιού», που στη συνέχεια βελτιώθηκε από τη Mast Motorsports για να ανεβάζει 820 άλογα και συνδυάστηκε με 5άρι σειριακό σασμάν της Samsonas και διαφορικό Winters.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW M2 στην πίστα του Hungaroring

Στη λίστα των αγωνιστικών εξαρτημάτων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων 40άρι ρεζερβουάρ εγκεκριμένο από τη FIA, φρένα Wilwood, πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση, μπάρες σύγκρουσης εμπρός πίσω και φουλ ρολκέιτζ. Τα πάντα στο αμάξωμα είναι καστομ κατασκευές από κέβλαρ και κάνουν την F22 Eurofighter να δείχνει όσο το δυνατόν πιο στρατιωτικό αεροσκάφος.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε με τις προδιαγραφές του Formula Drift και παραδόθηκε στην ομάδα MK Racing στο Qatar –αλλά μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω video του Robyworks.com.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube