Βελτιωμένη Ferrari 812 Superfast από τη NOVITEC [video]

Βελτιωμένη Ferrari 812 Superfast από τη NOVITEC [video]

Επεμβάσεις σε εμφάνιση, αεροδυναμική, ανάρτηση και εξάτμιση κάνουν ακόμη πιο ελκυστική την εκρηκτική Ιταλίδα

Η NOVITEC, μια από τις πιο γνωστές εταιρείες βελτίωσης υπεραυτοκινήτων με "εξειδίκευση" στα μοντέλα από το Maranello, παρουσίασε ένα νέο πακέτο για την Ferrari 812 Superfast, το οποίο περιλαμβάνει αισθητικές βελτιώσεις, διαφορετικές ζάντες, σπορ ανάρτηση και νέα εξάτμιση.

Ferrari 812 Superfast by Novitec

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 812 Superfast [video]

Οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι διακριτικές (όπως αρμόζει σε ένα GT με το σήμα της Ferrari) και ενισχύουν την ήδη επιθετική σχεδίαση της εργοστασιακής 812 Supefast, βελτιώνοντας παράλληλα την αεροδυναμική.

Στα επιπλέον μέρη που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα με high gloss ή ματ εφέ, περιλαμβάνονται: εμπρός σπλίτερ, πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα, προσθήκες στους αεραγωγούς, καθρέπτες, πλευρικά μαρσπιέ και επέκταση στην πίσω αεροτομή.

Αντίστοιχα, η εταιρεία μπορεί κατά παραγγελία να αναβαθμίσει το εσωτερικό με επενδύσεις από Alcantara και ακόμα περισσότερα μέρη από ανθρακονήματα.

Ferrari 812 Superfast by Novitec

Οι νέες σφυρήλατες ζάντες NOVITEC NF8 και NF9 διαμέτρου 21" εμπρός και 22" πίσω που εξελίχθηκαν με την βοήθεια της αμερικανικής Vossen, δεν βελτιώνουν μόνο την εμφάνιση του μοντέλου αλλά έχουν και λειτουργικό ρόλο. Πιο συγκεκριμένα, κάθε μία από τις τέσσερις ζάντες NF8 είναι διαφορετικής σχεδίασης, έτσι ώστε τα πτερύγια να κοντράρουν τον άνεμο και να προσφέρουν καλύτερη ψύξη των φρένων.

Για καλύτερη πρόσφυση, η NOVITEC επέλεξε για την 812 Superfast τα ελαστικά επιδόσεων Pirelli P-Zero με μεικτές διαστάσεις 275/30 ZR 21 εμπρός και 335/25 ZR 22 πίσω.

Η ανάρτηση έχει χαμηλώσει κατά 35mm χάρη σε ακόμη πιο σπορ ρύθμιση των ελατηρίων, όμως η εταιρεία προσφέρει και ένα σύστημα ανύψωσης του εμπρός άξονα κατά 40mm σε ταχύτητες μέχρι 80km/h, έτσι ώστε το μοντέλο να περνά πιο εύκολα από σαμαράκια και κακοτεχνίες του δρόμου.

Ferrari 812 Superfast

Η νέα εξάτμιση με απολήξεις διαμέτρου 110mm είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι σε γυαλιστερό ή ματ τελείωμα, ενώ προαιρετικά διατίθεται και το υλικό INCONEL που χρησιμοποιείται στην Formula 1 και αφαιρεί μέχρι και 11 kg βάρους. Οι εξατμίσεις της NOVITEC φημίζονται για μια ιδιαίτερα έντονη ηχητική εμπειρία, οπότε η εταιρεία προαιρετικά προσφέρει ενεργά flaps που ρυθμίζονται ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, οι μηχανικοί της NOVITEC εργάζονται πάνω στον ατμοσφαιρικό V12 6,5 λίτρων της 812 Superfast και σύντομα θα παρουσιάσουν βελτιωτικό πακέτο με αυξημένη ισχύ, για εκείνους που θεωρούν πως οι 800 PS του εργοστασιακού μοντέλου δεν είναι αρκετοί...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube