Αυτό το Hilux δεν ισιώνει πουθενά [video]

Αυτό το Hilux δεν ισιώνει πουθενά [video]

Το μεταλλαγμένο Toyota Hilux των 365 ίππων δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους σταρ του πρωταθλήματος Drift.

Οι παλαιότερες γενιές των pick-up και ειδικότερα του Hilux, έχουν αποδείξει πάρα πολλές φορές το πόσο αξιόπιστες είναι. Ότι και αν τους κάνετε, ο κινητήρας θα λειτουργήσει ξανά και θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας.

Πέρα λοιπόν από κατάλληλο όχημα για την ημέρα του τέλους του κόσμου ή για τις «παρακρατικές» οργανώσεις στη Μέση Ανατολή, το δημοφιλές Hilux μπορεί να κάνει και άλλα. Αυτό φαίνεται είδε και ο Αυστραλός drifter Nigel Petrie και αποφάσισε να μεταμορφώσει ένα μονοκάμπινο μοντέλο του 2001.

Ο Nigel είχε βαρεθεί να βλέπει την κυριαρχία των Skyline και Sylvia στους αγώνες, και αποφάσισε να μεταλλάξει το συγκεκριμένο pick-up της Toyota. To σωληνωτό πλαίσιο καλύπτεται από τα αυθεντικά κατάλευκα πάνελ του Hilux και ο κινητήρας αντικαταστάθηκε από έναν SR20DET της Nissan, που συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων. Ακόμα, η ειδικά εξελιγμένη ανάρτηση το φέρνει αρκετά κοντά στο έδαφος, 7 πόντοι απόσταση, ενώ πίσω φωλιάζει ένα μπλοκέ διαφορικό.

Με 365 ίππους, πλούσια ροπή από τον τούρμπο κινητήρα, χαμηλό βάρος και τιμόνι που κόβει αρκετά, το συγκεκριμένο Toyota Hilux «γυρνάει» όσο κανένα άλλο στον κόσμο.

Τέλος, το βίντεο που ακολουθεί γυρίστηκε στη Νέα Ζηλανδία το 2014 και αποτελεί μέρος της ταινίας μικρού μήκους DREAM.BUILD.DRIVE, που μπορείτε να δείτε στο πρώτο video.

 

[Πηγή: Top Gear]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube